Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ξέσπασμα της Στεφανίδη: Πληρώνω από την τσέπη μου για τις προπονήσεις στις ΗΠΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ
«Δεν πονάω λιγότερο όταν προπονούμαι στις ΗΠΑ», γράφει η Στεφανίδη (Φωτογραφία: AP/ Olivier Matthys)
«Δεν πονάω λιγότερο όταν προπονούμαι στις ΗΠΑ», γράφει η Στεφανίδη (Φωτογραφία: AP/ Olivier Matthys)
Η Κατερίνα Στεφανίδη έβαλε στη... θέση τους όσους αμφισβήτησαν το κατά πόσο θεωρείται Ευρωπαία, επειδή περνά μεγάλο διάστημα στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.
Με μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram η «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ γράφει για τις δυσκολίες και το κόστος των προπονήσεών της στις ΗΠΑ- το οποίο καλύπτει η ίδια τα τελευταία χρόνια.
«Δεν ιδρώνω ή πονάω λιγότερο κατά την διάρκεια των
προπονήσεων μου στην Αμερική», καταλήγει, τονίζοντας ότι είναι δικαίωμα του κάθε αθλητή να επιλέξει πού θα προπονηθεί.
Το ξέσπασμα της Στεφανίδη προκλήθηκε από ανάρτηση στα social media, από χρήστη που αμφισβητούσε το κατά πόσο μπορεί η Ολυμπιονίκης να διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της Ευρώπης για το 2017, από τη στιγμή που ζει για αρκετό καιρό στις ΗΠΑ.
Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ είναι μία από τις υποψήφιες για αυτό τον τίτλο, στην ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου, που γίνεται μέσω των social media.
«Την τελευταία δεκαετία ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, πιστεύετε ότι είναι Ευρωπαία;», ανέφερε το επίμαχο σχόλιο χρήστη του Twitter. «Για να σκεφτώ... μεγάλωσα στην Ελλάδα, αγωνίζομαι για την Ελλάδα και ζω στην Ελλάδα τον μισό χρόνο. Εσύ τι έχεις κάνει για την Ελλάδα;», ήταν η πρώτη αντίδραση της Στεφανίδη, την Κυριακή, ενώ ακολούθησε η σημερινή ανάρτησή της στο Instagram.
Αναλυτικά έγραψε:
«Θα ήθελα τουλάχιστον οι φαν μου να γνωρίσουν την πραγματικότητα μου. Ζω στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο και Μάρτιο καθώς και από τον Μάιο έως και τα μέσα του Σεπτέμβρη. Περίπου τον μισό χρόνο. Καθώς βρίσκομαι στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της κυρίως αγωνιστικής σεζόν κάνω τις προπονήσεις μου στο ΟΑΚΑ, όπως και πολλοί άλλοι αθλητές. Τους υπόλοιπους μήνες ζω στην Αμερική. Εκεί, από το 2015, κάνω προπόνηση σε μια ιδιωτική εγκατάσταση στην οποία πληρώνω $25 την ημέρα. Όχι δεν έχω κάποια υποτροφία, αυτό ήταν στο Πανεπιστήμιο πριν 5 χρόνια. Είναι μια πολυ ωραία αλλά και πολύ ακριβή εγκατάσταση. Από το 2013 έως και το 2015 κάναμε προπόνηση στην αυλή και το γκαράζ του τότε προπονητή μας στην Αριζόνα (σε συνθήκες πολύ χειρότερες του ΟΑΚΑ) τον οποίο πληρώναμε $400 τον μήνα (ο καθένας!). Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων κέρδισα το ασημένιο μετάλλιο σε δυο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο κάθε αθλητής έχει καθημερινά το δικαίωμα να επιλέξει να προπονηθεί σε κάποιο καλύτερο μέρος. Εμείς πήραμε αυτό το οικονομικό ρίσκο και επιλέξαμε να κάνουμε προπόνηση κάτω από καλύτερες συνθήκες (και ας τις πληρώνουμε χρυσές) γιατί και εγώ και ο άντρας μου πιστεύουμε στην σημασία του ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Σε όλους τους τομείς της ζωής!
Τέλος, βρίσκω πολύ σημαντικό το να κατανοήσουμε πως το να φτάσει κανείς (σε οποιονδήποτε τομέα) σε υψηλό επίπεδο είναι εξίσου δύσκολο ανεξάρτητα από τη χώρα παραμονής του. Δεν ιδρώνω ή πονάω λιγότερο κατά την διάρκεια των προπονήσεων μου στην Αμερική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου