Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Ο ανατρεπτικός πύργος!


Μοιάζει σαν να αποτελείται από συντρίμμια!
Ένα πειραματικό κέντρο σύγχρονης τέχνης θα φιλοξενηθεί σε ένα ξεχωριστό και ανατρεπτικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα του Φράνκ Γκέρι (Frank Gehry), στο Αρλ (Arles), στη νότια Γαλλία.
Ο πύργος κατασκευάζεται με κεφάλαια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού LUMA που υποστηρίζει τις δραστηριότητες ανεξάρτητων σύγχρονων καλλιτεχνών και άλλων πρωτοπόρων στους τομείς της τέχνης, της φωτογραφίας, των εκδόσεων, του ντοκιμαντέρ και των πολυμέσων.
Το κτίριο, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί το 2018, έχει σαν βάση
μια πρώην σιδηροδρομική αποθήκη και είναι σχεδιασμένο για να παρουσιάσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου της τέχνης.
Ο πύργος του Gehry, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και θα ενώσει δύο πρώην σιδηροδρομικές κατασκευές που έχουν μετατραπεί σε εκθεσιακές εγκαταστάσεις.
Το ύψος θα είναι 56 μέτρα, και θα φιλοξενήσει μια ποικιλία δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων ερευνητικών εγκαταστάσεων, εργαστηρίων και σεμιναρίων, καθώς και στούντιο καλλιτεχνών.
Συνολικά το συγκρότημα αποτελείται από έξι υπάρχοντα βιομηχανικά κτίρια, πέντε από τα οποία έχουν αποκατασταθεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο Selldorf, ενώ ολόκληρος ο χώρος θα μετατραπεί σε δημόσιο πάρκο που σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονα τοπίου Bas Smets.
Πηγή: Designboom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου