Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Απίστευτο!Ένα εκκλησιαστικό παράσπιτο μετατράπηκε σε αυτό το υπερπολυτελές αιγαιοπελαγίτικο ξενοδοχείο!(photo)

Το Interior Design Laboratorium ανακαίνισε τους χώρους του Porto Fira Suites αντλώντας έμπνευση από το παρελθόν του κτιρίου και την ατμόσφαιρα της καλντέρας.

Υπηρετώντας τους κανόνες της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής αρχιτεκτονικής των νησιών του Αιγαίου, των απλών αλλά στιβαρών υλικών της, μια  εταιρία που ασχολείται με το interior design ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, δημιουργώντας ένα καταφύγιο ξεκούρασης στη νησιώτικη γειτονιά των Κάτω Φηρών και στην απόκοσμη ομορφιά της καλντέρας.
Η αρχική έμπνευση του Interior Design Laboratorium πηγάζει από την ιστορία του χώρου που φιλοξενεί σήμερα το  ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Fira Suites.
Το κτίριο υπήρξε κάποτε το παράσπιτο της γειτονικής εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και οι interior designers στηρίχθηκαν πάνω σε αυτό το παρελθόν προκειμένου να εμπνευστούν κατεύθυνση που θα ακολουθούσε η ανακαίνιση.
Το Porto Fira Suites είναι χτισμένο στην απότομη, αλλά διάσημη για την ομορφιά της, καλντέρα του νησιού και διαθέτει 13 σουίτες που προσφέρουν στον επισκέπτη την εμπειρία της διαμονής σε ένα κτίριο που εναρμονίζεται και σέβεται το περιβάλλον και το ιστορικό παρελθόν.
Στόχος του Interior Design Laboratorium στο συγκεκριμένο έργο ήταν να αναπαράγει μέσα από το σχεδιασμό του την ενέργεια που πηγάζει από το ίδιο το νησί, προβαίνοντας στη ριζική ανακαίνιση εφτά δωματίων, τον επανασχεδιασμό όλων των όψεων του ξενοδοχείου, των εξωτερικών χώρων και της πισίνας.
Τα τοξωτά σχήματα  -που παραπέμπουν τόσο σε περάσματα και φόρμες μοναστηριακών χώρων όσο και στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού- αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο του σχεδιασμού. «Σκοπός μας ήταν να συνδυαστούν αρμονικά η απλότητα των χώρων με τη βαρύτητα υλικών όπως το ξύλο και το μέταλλο, τα οποία έχουν υποστεί ειδικές επεξεργασίες παλαίωσης», εξηγεί ο επικεφαλής του Interior Design Laboratorium, Στάμος Χονδροδήμος.
Στην περίπτωση του Porto Fira Suites κάθε υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί έχει επιλεγεί ώστε να υπηρετεί απόλυτα την βασική ιδέα.  Η πλειοψηφία των επίπλων, των κουφωμάτων και των διακοσμητικών στοιχείων σχεδιάστηκαν κατά παραγγελία ώστε να διασφαλιστεί ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που θα υπηρετεί τον στόχο του Ιnterior Design Laboratorium, προκειμένου οι επιμέρους χώροι να διαπνέονται από μία αίσθηση καθαρότητας και μελετημένης απλότητας αλλά συγχρόνως και από την ήρεμη ατμόσφαιρα της μοναστηριακής καθημερινότητας.
Οι διάτρητες μαύρες πόρτες στις ντουλάπες – φτιαγμένες από βιενέζικη ψάθα και αμμοβολημένο δρυ – παραπέμπουν στα εξομολογητήρια των μοναστηριών όπως επίσης και τα πέτρινα βυζαντινά πατώματα που συναντά κανείς σε όλες τις σουίτες.
Χειροποίητα φωτιστικά, σχεδιασμένα από μαύρο σχοινί θυμίζουν το πλέξιμο των κομποσκοινιών. Στοιχεία διακόσμησης, όπως τα μποέμ υφάσματα, τα παραδοσιακά υφαντά και τα κιλίμια κοσμούν τα κεφαλάρια των κρεβατιών και τα μαξιλάρια.
Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της ανακαίνισης ολοκληρώνεται με την μαύρη πισίνα υπερχείλισης, που σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί την αίσθηση ότι το νερό της χύνεται στη θάλασσα του Αιγαίου.
Το χρώμα της, ίδιο με αυτό της βαθιάς θάλασσας πέρα από την καλντέρα, χαρίζει μία αίσθηση σκηνογραφίας θυμίζοντας παράλληλα το μαύρο του ηφαιστείου που ο επισκέπτης βλέπει απέναντί του.
πηγή:popaganda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου