Σύμφωνα, λοιπόν με το έγγραφο, οι πληρωμές διαφέρουν ανάλογα
με την οικογενειακή κατάσταση των μαχητών του ISIS, καθώς και με βάση τα ανήλικα τέκνα του καθενός.

Οι απλοί στρατιώτες παίρνουν και τον χαμηλότερο μισθό, περίπου 72 δολάρια μηνιαίως ή αλλιώς 95 χιλιάδες δινάρια Ιράκ. Αντίθετα, κάποιος με το όνομα Αμπού Τζάνα, γεννηθείς το 1991, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών λαμβάνει 184 δολάρια. Άλλος καταγεγραμμένος, με το όνομα Αμπού Νάσερ, γεννηθείς το 1962, παντρεμένος και πατέρας έξι παιδιών λαμβάνει 256 δολάρια.
Σύμφωνα με τοπική πηγή που επικαλείται Sputnik, το ύψος της αμοιβής, διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες. Γενικά, οι μισθοί αυξάνονται ανάλογα με τον αριθμό των συζύγων αλλά και των τέκνων. Την ίδια ώρα δεν ξεπερνούν τα 300 δολάρια μηνιαίως.  
Η τρομοκρατική οργάνωση φαίνεται πως έχει προνοήσει και για τους αποστρατευθέντες αναπήρους των μαχών, που σύμφωνα με την ίδια πηγή, λαμβάνουν μια μορφή βοηθήματος.
Την ίδια ώρα, οι ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης λαμβάνουν όχι μόνο την μηνιαία τους αμοιβή, αλλά και τα χρήματα από την αξιοποίηση των περιουσιών των απλών πολιτών.  Οι μισθοί των ηγετών του ISIS ξεκινούν από τα 500 ευρώ, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο… χρηματοπιστωτικό σύστημα του «Ισλαμικού Κράτους» μετά τους βομβαρδισμούς της διεθνούς συμμαχίας, κατά των τραπεζών του ISIS.
Την περασμένη χρονιά, το Sputnik δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς των μαχητών το 2014, όταν πρωτοπήραν τον έλεγχο περιοχών στο Ιράκ. Εκείνη την περίοδο, σε κάθε ξένο μαχητή, ο ISIS παρείχε 1,300 δολάρια μηνιαίως, σπίτι, αυτοκίνητο, γυναίκα και καύσιμα, ισχυρά δηλαδή κίνητρα για να ενταχθεί κανείς στην τρομοκρατική οργάνωση. Αντίστοιχα ο μισθός του ντόπιου μαχητή βρισκόταν στα 600 δολάρια.
Οι πολλοί μεγάλοι αυτοί μισθοί ήταν άμεσα συνδεδεμένοι με το γεγονός ότι η οργάνωση διαχειριζόταν κοιτάσματα πετρελαίου, το οποίο και εξήγαγε παράνομα σε γειτονικές χώρες.

https://www.reader.gr/news/diethni/ayti-einai-i-misthodosia-ton-tromokraton-toy-isis-pic