Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Φάλαινα παίζει σαν δελφίνι!

Κάνει και κατακόρυφες βουτιές!
Έκπληκτοι έμειναν οι τουρίστες σε σκάφος έξω από το λιμάνι του Σίδνεϊ, όταν είδαν μια μεγάπτερη φάλαινα να κάνει παιχνίδια, σαν να ήταν ένα δελφίνι που ήθελε να εντυπωσιάσει τον κόσμο.
Η φάλαινα αυτή που έχει μήκος 15 μέτρων και το βάρος της φτάνει του 50 τόνους, απέδειξε πως διαθέτει μεγάλες ικανότητες και
ευελειξία, παρά το μέγεθος της.
Το περίεργο αυτό θέαμα κατάφερε να απαθανατίσει ο Βρετανός φωτογράφος Πέτερ Τσάι (Peter Chai), ο οποίος πιστεύει ότι η φάλαινα έκανε την ασυνήθιστη βουτιά σκόπιμα για να εντυπωσιάσει τους τουρίστες…
Το περιστατικό συνέβη λίγο έξω από το λιμάνι του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δίπλα σχεδόν από ένα τουριστικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.
Η φάλαινα έμοιαζα σαν να έκανε… ακροβατικά στο νερό, φέρνοντας την τεράστια ουρά της σε κάθετη θέση. Η ουρά χρησιμοποιείται από τις φάλαινες για χτυπήματα, σαν όπλο, όχι όμως για επίδειξη.
Οι μεγάπτερες φάλαινες περνούν αυτή την εποχή από το Σίδνεϊ καθώς κάνοντας την ετήσια βόρεια μετανάστευσή τους από την Ανταρκτική σε θερμότερα νερά κοντά στο βόρειο Κουίνσλαντ, τα Φίτζι και τα Τόνγκα, για να γεννήσουν.
Η μετανάστευση αρχίζει στα μέσα Μαΐου και οι φάλαινες επιστρέφουν με τα νεογέννητα τους τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου