Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Εγκαταλελειμμένο χρηματιστήριο γίνεται ξενοδοχείο!

Πολυτελές, όπως αρμόζει στο απίστευτο κτίριο!
Το χρηματιστήριο της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, με την μοναδική αρχιτεκτονική του, ήταν ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης, μέχρι το κλείσιμο και την εγκατάλειψή του το 1997.
Το Chambre De Commerce (Εμπορικό Επιμελητήριο), μετά από πολλά χρόνια παραμέλησης και την ταχεία παρακμή, ξεκίνησε η ανακαίνιση του κτιρίου των 18.000 τετραγωνικών μέτρων και η μετατροπή του σε πολυτελές ξενοδοχείο από τον όμιλο Marriott Hotel.
Πριν ανοίξει εκ νέου τις πύλες του το 2018 μια εξαιρετική φωτογραφική σειρά παρουσιάζει την εικόνα που έχει αυτό το επιβλητικό κτίριο, το οποίο έχει καεί δύο φορές και έχει
ξαναχτιστεί δύο φορές με το ίδιο στυλ.
Η πρώτη ήταν το 1583 και η δεύτερη το 1853. Η σημερινή κατασκευή του συνδυάζει το νεογοτθικό στυλ, με σύγχρονες μεταλικές κατασκευές.
Τις φωτογραφίες τράβηξε ο φωτογράφος Γιαν Στελ (Jan Stel), ο οποίος επισκέφθηκε το συγκρότημα πολλές φορές μετά την εγκατάλειψή του.
«Ήταν μαγικό να είσαι μέσα σε αυτό το κτίριο τόσες πολλές φορές στο πανέμορφο ηλιοβασίλεμα. Δεν υπήρχαν άνθρωποι να με ενοχλούν, παρά μόνο περιστέρια», δήλωσε.
Και πρόσθεσε: «Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μεγαλοπρεπές κτίριο να μην καταστραφεί από μια εκτεταμένη ανακατασκευή και να διατηρήσει την ομορφιά και την αυθεντικότητά της».
Πηγή: Messy Nessy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου