Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Τυρί στο χιόνι!

Στις κορυφές των Άλπεων παράγεται ένα σπάνιο τυρί!
Μέχρι τα 3.000 μέτρα και βάλε, πάνω στις Άλπεις, έφτασε ένας Γάλλος φωτογράφος για να γνωρίσει το παραδοσιακό τυροκομείο ενός πεντανόστιμου τυριού που είχε γευτεί!
Ο Νικολά Μπλαντέν (Nicolas Blandin) έτρωγε σε ένα πολυτελές εστιατόριο στην Ανσί Λε Βιέ (Annecy-le-Vieux), το 2010, όταν
δοκίμασε για πρώτη φορά το μπλε τυρί Τερμινιόν (Termignon), μια σπάνια ποικιλία που δεν είναι διάσημη.
Η ιστορία αυτού του τυριού χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και σήμερα υπάρχουν μόνο πέντε παραγωγοί, με την τέχνη τους να περνά από γενιά σε γενιά.
Το 2016, ο Blandin ήρθε σε επαφή με την οικογένεια Μπάντιν (Bantin), που ζει και φτιάχνει το τυρί της σε ένα ειδυλλιακό τοπίο πάνω στις γαλλικές Άλπεις, στην περιοχή Σαβιέ (Chavière).
Ο φωτογράφος δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία παραγωγής, αλλά να απεικονίσει τη φύση, όπου παράγεται αυτό το μοναδικό μπλε τυρί.
«Η διερεύνηση της σχέσης μας με τη γη είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στο έργο μου. Κατά κάποιον τρόπο επιστρέφω στις ρίζες μου, καθώς ο πατέρας μου, ήταν αγρότης», λέει ο Blandin.
Τα φυσικά τοπία στις φωτογραφίες του είναι όμορφα και με κάποιο τρόπο παρουσιάζουν έναν ειδυλλιακό τρόπο ζωής στους λόφους.
Αλλά συχνά υπάρχει και αυτή η πυκνή ομίχλη που θυμίζει τις σκληρές, αφιλόξενες συνθήκες διαβίωσης πάνω στο βουνό.
Οι εικόνες έχουν τραβηχτεί αρχές φθινοπώρου, όταν ήδη είχε πέσει το πρώτο χιόνι.
Πηγή: Feature Shoot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου