Μετάφραση- translation this blog

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Το καλύτερο αεροπλάνο είναι από χαρτί!

Αφιέρωσε εννέα χρόνια από τη ζωή του και ακόμη, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αυτό το αεροπλάνο από χαρτόνι δεν είναι συνηθισμένο, αλλά αποτελεί ένα τέλειο αντίγραφο της κλίμακας 1:60 ενός «Boeing 777», των αερογραμμών της Ινδίας.
Ο Λούκα Αϊκόνι Στιούαρτ (Luca Iaconi-Stewart) είναι ένας νέος σχεδιαστής από το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως έναν «τρελό άνθρωπο που αγαπά την αεροπορία». Ξεκίνησε το έργο του το 2008, όταν είδε μια φωτογραφία του Μπόιγκ στο
Διαδίκτυο. Μηχανικά σχέδια δεν ήταν διαθέσιμα κι έτσι, άρχισε να ψάχνει για φωτογραφίες και σχέδια του αεροπλάνου στο ίντερνετ.
«Ευτυχώς, αυτές τις μέρες υπάρχει πληθώρα φωτογραφιών και βίντεο στο Διαδίκτυο, που δεν αφ΄νουν τίποτε στη φαντασία», είπε ο Λούκα, πρόσφατα σε μια συνέντευξή του. «Με τα χρόνια έχω συγκεντρώσει μια συλλογή εκατοντάδων εικόνων. Επίσης, βρήκα ένα εγχειρίδιο εκπαίδευσης για το 777-200ER που κάποιος δημοσίευσε τυχαία στο Διαδίκτυο, και αυτό ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για τμήματα όπως τα φτερά».
Μόλις συγκέντρωσε τα υλικά που χρειαζόταν, άρχισε να επεξεργάζεται μια σειρά σχεδίων με υπολογιστή, να τα τυπώνει σε φακέλους, να τα κόβει με ένα μαχαίρι και με ένα τσιμπιδάκι να τα κολλάει, προκειμένου να δημιουργήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Φαίνεται αρκετά εύκολο, όμως το να έχεις τις σωστές βίδες και τους μεντεσέδες μέχρι τους περίπλοκους κινητήρες GE90-115B και τους υδραυλικούς σωλήνες, και να δουλεύουν όλα το ίδιο με το πραγματικό αεροπλάνο, ήταν μια τιτάνια επιχείρηση.
Το 2014, το απίστευτα λεπτομερές έργο του έκανε πρωτοσέλιδα και εκείνη την εποχή, αποκάλυψε ότι αφιέρωσε ολόκληρο το καλοκαίρι, για να ολοκληρώσει την κατασκευή των καθισμάτων των επιβατών. Αν και έχουν περάσει εννέα χρόνια, δεν έχει τελειώσει το αεροπλάνο, καθώς μεσολάβησαν κι άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, το περασμένο έτος δούλεψε πάνω σε μια διαφήμιση για τις αερογραμμές της Σιγκαπούρης.
Πηγή: Oddity Central / Βίντεο GEreports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου