Μετάφραση- translation this blog

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Συναρπαστικές εικόνες με τοπία σε διαφορετικές ώρες της ημέρας

Φωτογράφηση σε φέτες!
Για χρόνια, ο Φονγκ Τσι Γουέι (Fong Qi Wei) «τεμαχίζει» επιδέξια τις φωτογραφίες σε σκηνές που παρουσιάζουν το πέρασμα του χρόνου.
Κάθε έργο τέχνης του συνδυάζει πολλές φωτογραφίες, οι οποίες ελήφθησαν σε διαφορετικές ώρες στη διάρκεια της ημέρας, για να παράγουν στο τέλος μια ενιαία και εντυπωσιακή σύνθεση εικόνας.
Για να δημιουργήσει το κάθε κομμάτι, ο Γουέι τραβάει αρκετές φωτογραφίες της ίδιας τοποθεσίας σε διάστημα πολλών ωρών. Στη συνέχεια, διαιρεί ψηφιακά τις εικόνες και εξάγει μία «λωρίδα» από την καθεμία. Τέλος, συνθέτει αυτές τις «λωρίδες», δημιουργώντας
ένα σκηνικό που απεικονίζει όμορφα ένα εύρος του χρόνου.
Η πρακτική αυτή είναι διαδεδομένη ανάμεσα στους καλλιτέχνες, ωστόσο το έργο του Γουέι έχει γίνει γνωστό για τις δημιουργικές συνθέσεις. Αντί να συνδυάζει απλώς τις «φέτες» σε κάθετες ρίγες, ο καλλιτέχνης πειραματίζεται με γωνίες κι άλλα σχήματα.
«Οι φωτογραφικές γκαλερί αποκαλούν το έργο μου ζωγραφιές, ενώ όσες ειδικεύονται σε έργα ζωγραφικής το αποκαλούν φωτογραφίες», λέει ο Γουέι, ο οποίος δεν δείχνει να επηρεάζεται από αυτές τις ταξινομήσεις ή είδη. Αντίθετα, για τον ίδιο ορίζεται από την επίδραση που έχει στον θεατή.
«Η τέχνη μου επιδιώκει να προσελκύσει την προσοχή σας και ελπίζω το έργο μου να σας εμπλέξει σε ένα βαθύτερο επίπεδο, καθώς το βλέπετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σημειώνει ο καλλιτέχνης, ο οποίος έχει δημιουργήσει και gifs, με τα οποία οι εικόνες του δείχνουν πιο συναρπαστικές.
Πηγή: My Modern Met

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου