Μετάφραση- translation this blog

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Η πόλη με τις γέφυρες!


Έτσι αποκαλούν την Κωνσταντίνη στην Αλγερία!
Η πόλη αυτή που έχει το όνομα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό που αγγίζει τους 500.000 κατοίκους.
Η ιστορία της είναι αρχαία, καθώς ιδρύθηκε από τους Φοίνικες γύρω στο 100 π.Χ. που την ονόμασαν Σέβα (βασιλική πόλη). Αλλά αυτό που την κάνει να παραμένει εντυπωσιακή είναι η σύγχρονη εικόνα της.
Την πόλη ομορφαίνουν οι τουλάχιστον επτά μεγάλες γέφυρες και αρκετές μικρότερες, που ενώνουν τις πλευρές του οροπεδίου πάνω
στο οποίο έχει χτιστεί.
H Κωνσταντίνη βρίσκεται σε ένα βραχώδες οροπέδιο, σε υψόμετρο 650 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Την πόλη περιβάλλει μια βαθιά χαράδρα με πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση, η οποία αποτελούσε το φυσικό της οχυρό.
Ο ποταμός Ρούμελ βρίσκεται μέσα στη ανατολική πλευρά της χαράδρας, που έχει απότομα τοιχώματα ύψους 200 μέτρων.
Σε ένα σημείο της διαδρομής του γίνεται υπόγειος και εμφανίζεται ξανά περίπου 2 χιλιόμετρα, σχηματίζοντας καταρράκτες. Ένας αριθμός γεφυρών περνούν πάνω από το ποταμό Ρούμελ, ενώ μια οδογέφυρα διασχίζει τη χαράδρα.
Αν και πολλοί πολιτισμοί πέρασαν από την Κωνσταντίνη, άφησαν λίγα ίχνη επειδή τα παλιά κτίρια γκρεμίζονταν και κτίζονταν στη θέση τους καινούργια. Στην Κωνσταντίνη έχουν βρεθεί τέχνεργα από τους προϊστορικούς χρόνους, ενώ σε σπηλιές υπάρχουν ζωγραφιές και λιβυκές εγχαράξεις.
Στον καρχηδονιακό χώρο Ελ Χόφρα βρέθηκαν σχεδόν χίλιες στήλες, οι οποίες σήμερα φιλοξενούνται στο Μουσείο της Κίρτα (που βρίσκεται στην πόλη) και στο Λούβρο, ενώ μέσα στην πόλη υπάρχουν διάσπαρτα τα ερείπια του ρωμαϊκού υδραγωγείου και άλλων ρωμαϊκών έργων, καθώς και αραβικά σημαντικά μνημεία.
Κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων η πόλη ονομάστηκε Κίρτα και αργότερα μετονομάστηκε σε «Κωνσταντίνη» προς τιμήν του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου.
Πηγή: Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου