Μετάφραση- translation this blog

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Φάρμες κροκοδείλων


Η Ταϊλάνδη διαθέτει μερικές από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
Σ΄ αυτές οι τουρίστες μπορούν να δουν τα ερπετά να χαλαρώνουν στον ήλιο, να τρώνε ή να βυθίζονται σε σμαραγδένιες πράσινες
πισίνες.
Στη χώρα υπάρχουν τουλάχιστον χίλια αγροκτήματα, όπου εκτρέφονται κάπου 1,2 εκατομμύρια κροκόδειλοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Αλιείας της Ταϊλάνδης. Μάλιστα, ορισμένα είναι εξοπλισμένα με σφαγεία και βυρσοδεψεία για την παραγωγή προϊόντων πολυτελείας.
Η φάρμα κροκοδείλων «Sri Ayuthaya» είναι μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα και λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια. Ιδιοκτήτης της είναι ο Γουίτσιαν Ρουανέτ (Wichian Rueangnet). Η επιχείρησή του εκτρέφει περίπου 150.000 κροκόδειλους.
Η «Sri Ayuthaya» είναι εγγεγραμμένη στη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES), που της επιτρέπει να εξάγει νόμιμα προϊόντα που παράγονται από τον κροκόδειλο του Σιαμέζικου γλυκού νερού, που κινδυνεύει να απειληθεί.
Τα δερμάτινα προϊόντα περιλαμβάνουν τσάντες που πωλούνται έως 2.062 ευρώ το τεμάχιο, το κρέας 7.75 ευρώ το κιλό, ενώ η χολή και το αίμα του ερπετού που προορίζονται για χάπια, κοστίζουν 1.031 ευρώ και 12.89 ευρώ, αντίστοιχα.
Όμως, ο κόσμος δεν θέλει προϊόντα από κροκόδειλο. Κάτι, το οποίο φαίνεται στα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας: Οι εξαγωγές δερμάτινων από κροκόδειλο μειώθηκαν περισσότερο από 60% το 2016.
Πηγή: Yahoo News!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου