Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Η αστραφτερή και επιχρυσωμένη εκκλησία!

Σημαντικό αξιοθέατο της Αγίας Πετρούπολης!Είναι η πανέμορφη εκκλησία του Σωτήρα του Χυμένου Αίματος ή Χυμένου Αίματος, η οποία ανεγέρθηκε στο σημείο της  δολοφονίας του αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Β το 1881.
Δεν λειτούργησε ποτέ ως ναός, αλλά ήταν ένα μνημείο για τον τσάρο και χρησιμοποιήθηκε μόνο για τα μνημόσυνα του.
Σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο  περίτεχνα ορόσημα σε όλη την Ευρώπη. Γνωστός για τους πολύχρωμους κίονες και τους επίχρυσους τρούλους, οι οποίοι διακρίνονται από κάθε πλευρά της πόλης.
Στο εσωτερικό του ναού, υπάρχουν πολύχρωμα ψηφιδωτά, ιταλικό μάρμαρο και πολύτιμοι λίθοι, οι οποίοι διακοσμούν τους τοίχους
και τις οροφές.
Η εκκλησία περιλαμβάνει πάνω από 7,500 τετραγωνικά μέτρα ψηφιδωτών, σύμφωνα με τους συντηρητές της, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εκκλησία στον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο ναός χρησιμοποιήθηκε ως προσωρινό νεκροτομείο και μετά τον πόλεμο μετατράπηκε σε αποθήκη λαχανικών, κερδίζοντας το σαρκαστικό ψευδώνυμο «Σωτήρας για τις πατάτες».
Η εκκλησία κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1883 και το 1907. Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από την τσαρική οικογένεια και πλούσιους δωρητές, ενώ σχεδιάστηκε από τον Άλφρεντ Πάρλαντ.
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η κατασκευή κόστισε 4,5 εκατομμύρια ρούβλια και ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Νικολάου Β το 1907.
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κτίρια της πόλης, τα οποία είναι είτε μπαρόκ είτε νεοκλασικά, ο ναός του Χυμένου Αίματος θυμίζει τη μεσαιωνική ρωσική αρχιτεκτονική, στο πνεύμα του ρομαντικού εθνικισμού.
Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, αν και έγινε ο επίσημος καθεδρικός το 1923, ο ναός λεηλατήθηκε και υπέστη καταστροφές κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ.
Το 1970, ο ναός έγινε και άρχισε η ανακαίνιση του, η οποία διήρκησε πάνω από 30 χρόνια. Ο ναός επαναλειτούργησε το 1997.
Πηγές: Great Big Story και Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου