Μετάφραση- translation this blog

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Μουσείο με πανοραμική θέα!

Ειδικά διαμορφωμένη ταράτσα για να βλέπεις το Εδιμβούργο!

Ένα μουσείο που δεν αρκείται μόνο στα εκθέματα του και προσπαθεί να εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο τους επισκέπτες, είναι το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας.
Άνοιξε τις πύλες του το 1800 και αποτελεί και σήμερα ένα από τα
πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας. Όμως οι αρμόδιοι σκέφτηκαν να προσφέρουν ακόμα μια πινελιά στην διακσέδαση των επισκεπτών.
Μετέτρεψαν την ταράτσα του σε ένα καθιστικό, από το οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει τη θέα του μαγευτικού Εδιμβούργου.
Το τεράστιο βικτοριανό κτίριο φιλοξενεί χιλιάδες αντικείμενα από όλο τον κόσμο και συλλογές φυσικής ιστορίας.
Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία της Σκωτίας, τις εφευρέσεις μέσα την εξέλιξη των εποχών, την επιστήμη, την τεχνολογία και το σχεδιασμό.
Το μουσείο φιλοξενεί, επίσης, ένα σκελετό του T-Rex, αλλά και το διάσημο πρόβατο Ντόλι, που είναι το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό.
Όσοι επισκέπτονται το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας, δεν παραλείπουν να ανέβουν στον 7ο όροφο. Από τη βεράντα του τελευταίου ορόφου, υπάρχει εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης.
Η βεράντα σχεδιάστηκε από τον γλύπτη Άντι Γκολντσγουόρθι (Andy Goldsworthy) προς τιμήν του Τζέιμς Χάτον (James Hutton), ο οποίος γεννήθηκε στο Εδιμβούργο, και είναι γνωστός ως ιδρυτής της σύγχρονης γεωλογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου