Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία βασίλεια της Μεγαλονήσου…η κοσμοπολίτισσα Πάφος!(photo)

Η Πάφος, ο τόπος που γεννήθηκε η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα βρίσκεται στη δυτική Κύπρο και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία βασίλεια του νησιού.

Στο κοσμοπολίτικο θέρετρο θα αντικρίσετε περιοχές σπάνιας
φυσικής ομορφιάς, σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα και ένα γραφικό λιμάνι που το σούρουπο μαγεύει με τα χρώματά του. Το μεσαιωνικό κάστρο στέκεται αγέρωχο στο δυτικό άκρο του λιμανιού από τον 13ο αιώνα και αποτελεί μνημείο παγκόσμια Κληρονομιάς της UNESCO.
Σύμφωνα με το μύθο, από τα νερά της αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη ενώ μια τεράστια πέτρα, η «Πέτρα του Ρωμιού» σηματοδοτεί το ακριβές σημείο. Το όνομα της τοποθεσίας σχετίζεται με τον θρυλικό Διγενή Ακρίτα, ο οποίος σήκωσε το βράχο και τον πέταξε στη θάλασσα καταστρέφοντας τα πλοία των Σαρακηνών.
Αξίζει να επισκεφθείτε τους Τάφους των Βασιλέων και το Αρχαιολογικό Πάρκο, ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο με εντυπωσιακά ψηφιδωτά καθώς και τα ερείπια του κάστρου με τις Σαράντα Κολώνες. Στο φρούριο της Πάφου θα απολαύσετε την πανοραμική θέα της περιοχής ενώ στο Βυζαντινό Μουσείο φιλοξενούνται έργα τέχνης από τον 7ο αιώνα.
Κολυμπήστε στον κόλπο των Κοραλλίων, μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες που βρίσκεται στο χωριό Πέγεια και ανακαλύψτε στα δυτικά τα γραφικά ορεινά χωριά.
Τα Λουτρά της Αφροδίτης είναι ένα φυσικό σπήλαιο που σύμφωνα με τη μυθολογία απολάμβανε το μπάνιο της η θεά του έρωτα και οι επισκέπτες αγγίζουν το νερό για να αποκτήσουν έρωτα και ομορφιά.
Πριν φύγετε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις κυπριακές νοστιμιές. Πέρα από το περίφημο χαλούμι και τις σεφταλιές, δοκιμάστε αφέλια, δηλαδή μαριναρισμένο χοιρινό με κόλιανδρο και λούντζα και απολαύστε ζιβανία και τη γλυκιά γεύση της κουμανταρίας.
Πάφος / Κύπρος
Διαφορά ώρας: –
Νόμισμα: Ευρώ
Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 35 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.
πηγή:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου