Μετάφραση- translation this blog

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Τρένο που κινείται πάνω σε ζωγραφισμένες γραμμές!

Δεν υπάρχουν ράγες, παρά μόνο αισθητήρες!

Η Κίνα μόλις αποκάλυψε το μοντέλο ενός  τρένου που δεν κινείται πάνω σε σιδηροτροχιές, αλλά ακολουθεί διακεκομμένες λευκές  γραμμές, που είναι ζωγραφισμένες στον δρόμο!
Αυτό το επαναστατικό τρένο θεωρείται η αφετηρία για άλλη μορφή μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς δεν θα χρειάζεται οδηγό, όταν
θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του, ενώ κινείται με μπαταρίες λιθίου.
Η αμαξοστοιχία ονομάζεται ART και συνδυάζει το λεωφορείο, το τραμ και το τρένο σε μια συσκευασία. ART σημαίνει Autonous Rail Rapid Transit (Αυτόματη Ταχεία Σιδηροδρομική Μεταφορά) και ο κατασκευαστής της κινεζικής εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών CRRC την αποκαλεί «έξυπνο λεωφορείο».
Το ART έχει μήκος 30 μέτρων και πλάτος 3,4 μέτρα. Είναι πλήρως ηλεκτρικό και μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα πάνω από 40 χιλιόμετρα με πλήρη φόρτιση των μπαταριών του.
Κινείται με αισθητήρες που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο, κατά μήκος της διαδρομής του, σε συνδυασμό με τους αισθητήρες πάνω στο ίδιο το όχημα.
Οι αισθητήρες το βοηθούν να ακολουθεί τις «εικονικές σιδηροτροχιές», να προσαρμόζεται στο περιβάλλον, αλλά και σε απρόβλεπτες καταστάσεις, σε πραγματικό χρόνο.
Το πρώτο μοντέλο μπορεί να χωρέσει 300 επιβάτες σε τρία βαγόνια, με την αύξηση τους σε 500 με την προσθήκη και άλλων βαγονιών, ενώ τρέχει με ελαστικά αντί για σιδερένιους τροχούς.
Ο σχεδιασμός απευθύνεται στις κοινότητες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα υπερβολικά δαπανηρά έργα του μετρό ή του τραμ.
Σύμφωνα με κινέζικες πηγές, η κατασκευή ενός χιλιομέτρου γραμμής μετρό κοστίζει έως και 102 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια για ένα όχημα ART.
Μια γραμμή ART 6,5 χιλιομέτρων θα κατασκευαστεί στην κινεζική πόλη Τζιχουτζό (Zhuzhou), και θα ξεκινήσει τα δρομολόγια το 2018.
Πηγή: De Milked

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου