Μετάφραση- translation this blog

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Η ιστορία των λουλουδιών!

Από τη γέννηση και την ανθοφορία, στον θάνατο!


Ο βοτανολόγος Αζούμα Μακότο (Azuma Makoto) σκηνοθέτησε ένα βίντεο με κινούμενη εικόνα 3,5 λεπτών, ώστε να εξηγήσει τον κύκλο της ζωής των φυτών στην πεντάχρονη κόρη του.
Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης λουλουδιών, έβαλε στην ταινία του όσα δεν μπορούσε να βρει σε βιβλία, προκείμενου να διδάξει την κόρη
του, με ένα άλλο τρόπο.
Για να κάνει πραγματικότητα το όραμά του, ζήτησε τη βοήθεια από την βρετανίδα καλλιτέχνιδα Κέιτι Σκοτ (Katie Scott) και τον ανιμέιτορ Τζέιμς Πούλει (James Paulley), οι οποίοι απεικόνισαν και ζωντανεύουν τα παιδικά βιβλία για την εξέλιξη της φύσης και το ζωικό βασίλειο.
«Η Ιστορία των Λουλουδιών» είναι προσβάσιμη σε οποιαδήποτε γλώσσα, και σε κοινό κάθε ηλικίας. Οι οπτικοποιήσεις της Scott και του Paulley, με γνώμονα την τεχνογνωσία του Makoto, ακολουθούν αυστηρά το αφηγηματικό τόξο ενός φυτού: ριζοβολία, βλάστηση, ανθοφορία, επικονίαση από πουλιά και έντομα, επιβίωση από τις βροχές και τις καταιγίδες, αναγέννηση και φθορά.
Αυτό το έργο είναι μια νέα κατεύθυνση για Makoto, ο οποίος είναι γνωστός για μοναδικές συνθέσεις λουλουδιών και φυτών.
Ανάμεσα τους είναι παγωμένες ανθοδέσμες σε μπλοκ πάγου, πλωτοί βοτανικοί κήποι, εικόνες δέντρων μπονσάι κάτω από το νερό, στην έρημο και στο διάστημα.
Πηγή: Creators

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου