Μετάφραση- translation this blog

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Πολυεπίπεδη ζωγραφική!

Τρισδιάστατος πίνακας που φαίνεται μόνο από μακριά!
Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα η δουλειά του Ιάπωνα καλλιτέχνη Νομπουχίρο Νακανίσι (Nobuhiro Nakanishi), που παρουσιάζει μια εγκατάσταση με πολλαπλές φωτογραφίες, οι οποίες από μακριά συμπληρώνουν η μία την άλλη και δημιουργούν ένα ενιαίο θέμα.
Ο Nakanishi συνθέτει τις εντυπωσιακές του εγκαταστάσεις με φωτογραφίες που έχουν ληφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, και αφορούν φυσικά φαινόμενα και τοπία.
Για να προκαλέσει μια αίσθηση του τρισδιάστατου, εκτυπώνει τις
φωτογραφίες σε ακρυλικό πλεξιγκλάς και δημιουργεί στρώματα τοποθετώντας τα φύλλα κατά χρονολογική σειρά.
Μόλις οι εικόνες τοποθετηθούν στρατηγικά στον τοίχο, η συλλογή των μεμονωμένων φωτογραφιών μετατρέπεται σε μια ενιαία σκηνή που μαγευτικά να περιβάλλει τους θεατές που πρέπει να πάνε πιο μακριά για να ρτη δουν στο σύνολο της.
Εκτός από τον πειραματισμό με το χώρο και τις μεταβαλλόμενες προοπτικές, αυτές οι στερεοσκοπικές μελέτες έχουν μια διαλογιστική ποιότητα.
Όπως αναφέρει ο Nakaniski στην ιστοσελίδα του, «είμαστε όλοι υποκείμενοι στο πέρασμα του χρόνου, όμως ο καθένας από εμάς τον αισθάνεται και το αντιλαμβάνεται με τον δικό μας τρόπο», λέει ο .
«Ο ίδιος ο χρόνος δεν έχει σχήμα ή όριο και δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί ή να πιαστεί. Όταν εξετάζουμε τις φωτογραφίες σε αυτά τα γλυπτά, προσπαθούμε να γεμίσουμε τα κενά μεταξύ των μεμονωμένων εικόνων.
»Σε αυτή τη σειρά, προσπαθώ να απεικονίσω το χρόνο και το χώρο ως αισθήσεις που μοιράζονται τόσο ο θεατής όσο και ο καλλιτέχνης».
Πηγή: My Modern Met

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου