Μετάφραση- translation this blog

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Το κτίριο με το πρόσωπο!

Δεν είναι ψευδαίσθηση και έχει σχεδιαστεί σε 32 ορόφους!
Το κτίριο που ονομάζεται «Πορτρέτο», βρίσκεται στη Μελβούρνη και με μαεστρία έχει σχεδιαστεί το πρόσωπο του Ουίλιαμ Μπαράκ (William Barak), του ανθρώπου που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ιθαγενών κατοίκων της περιοχής και των Αβορίγινων της Αυστραλίας.
Το πρόσωπο, που έχει ύψος 85 μέτρων, έχει σχεδιαστεί στις νότιες και ανατολικές προσόψεις του κτιρίου με τη δημιουργική χρήση των χώρων που σχηματίζονται από τα λευκά μπαλκόνια και τα
μαύρα παράθυρα.
Για να το δημιουργήσουν, οι σχεδιαστές της ARM Architecture, πήραν μια φωτογραφία του Μπαράκ και τη μεταμόρφωσαν ψηφιακά, με γκρίζο για τις οριζόντιες ζώνες και λευκό για τις κάθετες.
Στη συνέχεια, μετέτρεψαν τις ταινίες σε τρισδιάστατα διαμορφωμένα πλαίσια που έβαλαν στα κάγκελα. Όλα μαζί τα στοιχεία σχηματίζουν ένα πρότυπο, το οποίο το ανθρώπινο μάτι βλέπει ως πορτρέτο, όταν κοιτάζει το κτίριο από απόσταση.
Καθώς πλησιάζεις, το πρόσωπο εξαφανίζεται και αυτά που κυριαρχούν είναι τα κυρτά μπαλκόνια. Ο πύργος που διαθέτει 530 διαμερίσματα, χρειάστηκε επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί και άνοιξε στις 5 Μαρτίου του 2015.
Πηγή: Amusing Planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου