Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Η πόλη των νεκρών!

Είναι γεμάτη από θρύλους και δεισιδαιμονίες!
Αυτό το αρχαίο χωριό, το Ντάργκαβς (Dargavs), στην Οσετία περιέχει περίπου 100 αρχαίες πέτρινες κρύπτες- τάφους, σε μία έκταση 17 χιλιομέτρων.
Για να φτάσει κανείς σε αυτόν τον μυστηριώδη προορισμό, χρειάζεστε μια διαδρομή τριών ωρών, η οποία περνά από έναν επικίνδυνο και κρυφό δρόμο που ταιριάζει σε ένα ταξίδι προς στην
πόλη των νεκρών.
Πρόκειται για ένα πολύ μυστηριώδες μέρος με αρκετούς μύθους να το συνοδεύουν. Κάποτε, οι ντόπιοι πίστευαν ότι αν κάποιος προσπαθούσε να φτάσει στην πόλη, δεν θα έβγαινε ζωντανός.
Τοπικοί θρύλοι λένε ότι τον 18ο αιώνα μια επιδημία πανούκλας σάρωσε την περιοχή. Οι κάτοικοι έχτισαν τις λευκές κρύπτες σαν καραντίνες για τα άρρωστα μέλη της οικογένειας τους.
Τα εφοδίασαν με τροφή, αλλά δεν τους επέτρεπαν να βγούν από τις κρύπτες ή να μετακομίσουν. Έτσι, έμεναν εκεί περιμένωντας τον θάνατο.
Όσοι δεν είχαν οικογένεια για να τους θάψουν, όταν πέθαιναν, ενταφιάζονταν σε ομαδικούς τάφους, στο νεκροταφείο του χωριού.
Ορισμένες πηγές λένε ότι η παλαιότερη κρύπτη χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Ωστόσο, άλλοι λένε πως ήταν κατασκευή του 14ο αιώνα και μερικοί του 16ο αιώνα…
Οι κρύπτες κινούνται προς τα επάνω στην πλευρά του βουνού σε μια γραμμή μεταξύ τους, με μερικές από αυτές χτισμένες στις πλαγιές του.
Στην κορυφή του λόφου που έχουν χτιστεί, υπάρχει και ένας πύργος, από τον οποίο παρακολουθούσαν τις κρύπτες και τους ανθρώπους που ήταν κλεισμένοι εκεί.
Μπροστά από αυτές υπάρχει ένα πηγάδι με έντονο συμβολισμό. Οι κάτοικοι πετούσαν μέσα σε αυτό ένα νόμισμα. Αν έπεφτε πάνω σε πέτρα, έβγαζε έναν χαρακτηριστικό ήχο, που θεωρούσαν μήνυμα ότι ο πεθαμένος άνθρωπος τους είχε εγκαταλείψει τη Γη και βρισκόταν στον ουρανό.
Πηγές: Atlas Obscura και Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου