Μετάφραση- translation this blog

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Το ψάρι χωρίς πρόσωπο!

Το ψάρεψαν στην άβυσσο ανοιχτά της Αυστραλίας!
Όταν επιστήμονες έβγαλαν από τον ωκεανό αυτό το παράξενο απρόσωπο ψάρι πίστεψαν ότι είχαν ανακαλύψει ένα νέο είδος θαλασσίου πλάσματος.
Όμως,διαπιστώθηκε πως το ψάρι αυτό ήταν ένα σπάνιο είδος, το οποίο είχε βρεθεί για πρώτη φορά στα ανοικτά των ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας το 1873, και έχει το επιστημονικό όνομα
Typhlonus nasus.
Το ψάρι εντοπίσθηκε από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων, που διενεργεί έρευνες στον βυθό του ωκεανού, σε μια ανεξερεύνητη θαλάσσια έκταση.
Οι ερευνητές χρησιμοποιούν σόναρ, δίχτυα και κάμερες βαθέων υδάτων, φθάνοντας σε βάθη μεταξύ 4.000 και 6.000 μέτρων, για την ταυτοποίηση πολλών νέων ειδών.
Το παράξενο πλάσμα που ψαρεύτηκε μετά από έναν αιώνα, είναι ζελατινώδες, με μέγεθος κοντά στα 25 -20 εκατοστά, έχει δύο κηλίδες στο κεφάλι του που μπορεί να είναι ρουθούνια και μοιάζουν με τα μάτια.
Μεταξύ των άλλων περίεργων πλασμάτων που βρέθηκαν στα βάθη της αβύσσου υπάρχουν φωτεινά κόκκινα καβουρδισμένα καβούρια, τυφλές αράχνες της θάλασσας και χέλια βαθέων υδάτων, που είναι τα αρχαιότερα σωζόμενα αρθρόποδα του πλανήτη.
Πηγή: New Atlas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου