Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Οι σύγχρονοι καουμπόηδες!

Οι απίστευτοι γκαούτσο της Βραζιλίας!
Στον αναπτυγμένο κόσμο δύσκολα μπορεί να πεις κανείς ότι υπάρχει ακόμα το επάγγελμα του καουμπόη. Ωστόσο, στη Βραζιλία εξακολουθεί να είναι ένας τρόπος ζωής στις αγροτικές περιοχές του μεγαλύτερου κράτους της Λατινικής Αμερικής.
Οι Βραζιλιάνοι καουμπόηδες, οι λεγόμενοι γκαούτσο, είναι ταυτισμένοι με τους υγρότοπους Παντανάλ (Pantanal), μια τεράστια περιοχή στη δυτική Βραζιλία, στην πολιτεία Μάτο
Γκρόσο ντο Σουλ (Mato Grosso do Sul).
Εκεί όλοι οι κάτοικοι είναι σαν τους νομάδες και ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι εξαιρετικοί καβαλάρηδες, για να καθοδηγούν και να μεταφέρουν τα βοοειδή.
Οι καουμπόηδες κερδίζουν κατά μέσο όρο 18 δολάρια την ημέρα, όμως, ο αρχηγός τους μπορεί να κερδίσει μέχρι και 285 δολάρια την ημέρα!
Η δουλειά τους είναι σκληρή, καθώς ξεκινούν για τη βοσκή των κοπαδιών και τη μεταφορά τους τα ξημερώματα, προκειμένου να αποφύγουν τις βίαιες εναλλαγές της θερμοκρασίας, με την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού.
Κάθε μέρα, οι άντρες και τα ζώα κάνουν, περίπου 18χιλιόμετρα, από την αυγή μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Το βασικό τους ταξίδι περνά από τον ποταμό Τακουάρι (Taquari), τον οποίον πρέπει να διασχύσουν καθοδηγώντας 520 βόδια και με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην πνιγεί κάποιο από αυτά.
Η μετακίνηση των ζώων είναι ολόκληρη επιχείρηση, ενώ τους καουμπόηδες ακολουθεί και ο μάγειρας που ετοιμάζει το φαγητό τους, το οποίο αποτελείται κυρίως από κρέας, γιούκα, ρύζι και φασόλια. Παράλληλα, φτιάχνει και τα αυτοσχέδια δροσιστικά ποτά.
Πηγή: Avax News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου