Μετάφραση- translation this blog

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Αυτή η μαγεία του Μπέργκαμπ (vids)

Αυτή η μαγεία του Μπέργκαμπ (vids)

Τον Αύγουστο του 1997 ο Ντένις ο Τρομερός είχε δικά του το Νο1, το Νο2 και το Νο3 στα καλύτερα γκολ του μήνα της Premier League, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. Θυμάται ο Γιώργος Καραμάνος.
Λατρεία, μαγεία, τρέλα, ποίηση, οπτασία. Ο Ντένις Μπέγκαμπ δεν ήταν παίκτης, ήταν... αερικό. Ετσι τον βλέπανε τα μάτια μας, έτσι
και οι αντίπαλοι που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πως τους ντρίμπλαρε, πως τους ξέφευγε, αλλά και οι τερματοφύλακες από που τους τα έβαζε.
Οι κινήσεις του υπήρξαν ο ορισμός της πλαστικότητας και τα γκολ του είναι για να τα χαζεύεις ξανά και ξανά για ώρες ασταμάτητες, προσπαθώντας να κατανοήσεις τον τρόπο που ελίχθηκε. Το πως διάολο το έκανε πάλι αυτό.

Τα όσα έφτιαξε στην -ίσως- καλύτερη Αρσεναλ όλων των εποχών έχουν σημαδέψει για πάντα όσους τον είδαν, όσους έχουν εικόνα και μπαίνουν ανά τακτά διαστήματα, για να απολαύσουν και πάλι βιντεάκια με τα καμώματα του. Κάπως έτσι προέκυψε κι αυτή η μικρή, μα τόσο απίθανη ιστορία με κάτι ολόδικο του.

Δεν έχει υπάρξει άλλος στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που να έχει στήσει το εξής εκπληκτικό: Ο Ολλανδός μπορεί να είχε για αγαπημένους μήνες στην καριέρα του στην Αγγλία τον Φεβρουάριο (18 γκολ) και τον Μάρτιο (16 γκολ), αλλά τον Αύγουστο του 1997 αποφάσισε να αφήσει τη μπάλα και να γράψει στιχάκια στο χορτάρι. Και κάπως έτσι προέκυψε το μαγικό...
Στις 23 Αυγούστου έκανε σπουδαία εμφάνιση στην έδρα της Σαουθάμπτον και με δύο δικά του γκολ οδήγησε την Αρσεναλ στο πέρασμα με 3-1.


Δείτε τη συνέχεια του άρθρου και Videος εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου