Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Guardian: Οι 10 καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για μια σύντομη απόδραση – Ποια ελληνική βρίσκεται στη λίστα; [εικόνες]Guardian: Οι 10 καλυτερες πολεις στην Ευρωπη για μια συντομη αποδραση – Ποια ελληνικη βρισκεται στη λιστα; [εικονες]
Τις δέκα καλύτερες πόλεις για μια σύντομη απόδραση παρουσίασε ο Guardian σε ειδικό αφιέρωμά του, ενώ, ανάμεσά τους φιγουράρει
και μια ελληνική.
Η κατάρτιση της λίστας έγινε από τις προτάσεις αναγνωστών, οι οποίοι «εξέλεξαν» την Μπολόνια της Ιταλίας στην πρώτη θέση, ενώ, στην όγδοη θέση φιγουράρει η Θεσσαλονίκη.
« Μπολόνια: Μια όμορφη πόλη που περνάει συχνά απαρατήρητη. Η κουλτούρα του καφέ, το φαγητό και το γεγονός ότι είναι πανεπιστημιούπολη, συντελεί στην ύπαρξη πολλών μπαρ. Κορυφαίο σημείο είναι και το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Μουσείο Παγωτού» αναφέρει ο Guardian για την ιταλική πόλη.
Για την Θεσσαλονίκη οι αναγνώστες αναφέρουν: Είναι μια πανέμορφη πόλη. Ο ιστορικός Λευκός πύργος είναι το κεντρικό σημείο της, ενώ, η νυχτερινή ζωή με μπαρ, καφέ, εστιατόρια είναι εντυπωσιακή. Αλλωστε είναι η πόλη στην οποία δημιουργήθηκε το Μπουγατσάν».
Αναλυτικά οι δέκα καλύτερες πόλεις:
Μπολόνια, Ιταλία
Νίκαια, Γαλλία
Αλγκέρο, Ιταλία
Σαράγιεβο, Βοσνία
Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
Γρανάδα, Ισπανία
Σόφια, Βουλγαρία
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Βρότσλαβ, Πολωνία
Βασιλεία, Ελβετία
πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου