Μετάφραση- translation this blog

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Φωτογραφίες από την καταστροφή αρχαίου ναού στην Παλμύρα δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές

Φωτογραφίες-θλιβερή απόδειξη της καταστροφής του Ναού Βάαλ στην αρχαία πόλη της Παλμύρας ανάρτησαν και «περιφέρουν» οι τζιχαντιστές σε δικτυακούς τόπους προσκείμενους στο Ισλαμικό Κράτος. Στις εικόνες φαίνεται η ναρκοθέτηση του ναού της ρωμαϊκής εποχής, η ανατίναξη και τα συντρίμμια που έμειναν πίσω στη θέση του μνημείου
παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Πέντε φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο την Τρίτη, δύο ημέρες αφότου το Ισλαμικό Κράτος πυροδότησε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και ανατίναξε τον ναό της ρωμαϊκής εποχής.
Οι εικόνες δείχνουν τη μεταφορά εκρηκτικών εντός του ναού, την τοποθέτησή τους γύρω από τους τοίχους του μνημείου, την ισχυρή έκρηξη και τα ερείπια που έμειναν πίσω.
Ο ναός χτίστηκε στο πρώτο μισό του 1ου αιώνα μ.Χ. και ήταν αφιερωμένος στον Θεό των Φοινίκων Βάαλ, στον οποίο αποδίδονταν χαρακτηριστικά ουράνιας θεότητας (κυρίαρχος του κεραυνού και της καταιγίδας). Σε κείμενα της περιοχής, ο Θεός Βάαλ ταυτίζεται με τον Δία.
Ο ναός είχε χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, η οποία χαρακτήρισε έγκλημα πολέμου την καταστροφή του, τονίζοντας ότι οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
Γνωστή και ως το «μαργαριτάρι της ερήμου», η αρχαία Παλμύρα, που σημαίνει πόλη των Φοινίκων, είναι μία καλά διατηρημένη όαση βορειοανατολικά της Δαμασκού.
Προ ημερών, οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον Χάλεντ Άσαντ, ερευνητή 82 ετών που είχε εργαστεί για πάνω από 50 χρόνια ως διευθυντής αρχαιοτήτων της Παλμύρας, αφού τον είχαν κρατήσει και ανακρίνει για πάνω από έναν μήνα.
1
2
3
4
5
 http://apocalypsejohn.com/2015/08/fotografies-apo-tin-katastrofi-archeou-naou-stin-palmira-dimosiopiisan-tzichantistes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου