Μετάφραση- translation this blog

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Το φετινό παράδειγμα της γυναικείας ομάδας της ΣειρήναςΤο φετινό παράδειγμα της γυναικείας ομάδας της Σειρήνας Γρεβενών έρχεται να επιβεβαιώσει πως όταν υπάρχει όρεξη για διάκριση και μεράκι για δουλειά στο γήπεδο, όλα μπορούν να δρομολογηθούν. Η άνοδος στη Β΄ εθνική ήταν το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας


Σε μια περιοχή που έχει παράδοση στο γυναικείο ποδόσφαιρο, οι Σειρήνες έμειναν ανενεργές για δώδεκα περίπου χρόνια, επανασυστάθηκαν όμως και πρόσφεραν κίνητρο άθλησης και διάκρισης σε πολλά κορίτσια της ευρύτερης περιοχής, με θεαματικά αποτελέσματα. Ο πρόεδρος Ισαάκ Ισαακίδης και ο γενικός αρχηγός Τάσος Τσιρίκας πρωτοστάτησαν στην πρωτοβουλία και μόχθησαν με προσωπική εργασία όλη τη χρονιά, σηκώνοντας εξ ολοκλήρου το βάρος της οργανωτικής λειτουργίας
του συλλόγου. Αυτό επισημαίνει άλλωστε και ο προπονητής, Βασίλης Μωυσιάδης: «Σπάνια συναντάς τέτοια διοίκηση σε ομάδες. Τόσο ο Τάσος Τσιρίκας, όσο και ο Ισαάκ Ισαακίδης ήταν παρόντες σε κάθε προπόνηση ανεξαιρέτως, όλη τη χρονιά, έχουν πολλή όρεξη και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

«ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ»: Ποιο ήταν η φιλοσοφία που υπήρχε όταν δημιουργήθηκε η ομάδα; Ο προπονητής, Βασίλης Μωυσιάδης επισημαίνει: «Θέλαμε πρώτιστα να αναπτύξουμε το Γρεβενιώτικο γυναικείο ποδόσφαιρο. Προσωπικά μπορεί να μη γνώριζα πολλά από γυναικείο ποδόσφαιρο, όμως υπήρχε ενδιαφέρον στην περιοχή και τελικά φθάσαμε σε σημείο να εκδηλώνουν ενδιαφέρον παλιές παίκτριες, αλλά και κορίτσια του δημοτικού. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς μπαίνουν οι βάσεις για το μέλλον του συλλόγου».

«ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ»: Οι Σειρήνες έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 19 χρόνια. Τις διαφορές ανδρικού και γυναικείου ποδοσφαίρου, εξηγεί ο Βασίλης Μωυσιάδης: «Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Ίσως οι άνδρες να υπερέχουν λόγω σωματικής διάπλασης σε δύναμη και ταχύτητα, από την άλλη όμως τα κορίτσια υπερέχουν στην αντίληψη, είναι πολύ πειθαρχημένες και εφαρμόζοντας κατά γράμμα σε όσα λέγαμε και κάναμε στο γήπεδο, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση όσο περνούσε ο καιρός, αποδίδοντας με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Προσωπικά όταν αρχίσαμε τη χρονιά, δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα πρωταγωνιστούσαμε, όμως παίζοντας τα πρώτα 3 παιχνίδια καταλάβαμε τις δυνατότητές μας, πιστέψαμε περισσότερο στις δυνάμεις μας και δουλεύοντας στο γήπεδο, τα καταφέραμε. Υπήρχαν αρκετοί από τους φιλάθλους που ήταν πολύ επιφυλακτικοί στην αρχή, δεν πίστευαν ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι, όμως τους διαψεύσαμε με ευχάριστο τρόπο, με βάση την εικόνα της ομάδας, την οργάνωση και τα αποτελέσματα. Έτσι είχαμε ακόμα και 400 άτομα στο γήπεδο, κάτι πολύ σημαντικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε με κόσμιο τρόπο και ήταν διαρκώς δίπλα μας. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και για μένα προσωπικά, είμαι υπερήφανος για τις παίκτριές μου και τις αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν. Η Β΄ εθνική είναι σαφώς πιο απαιτητική κατηγορία, πολλά θα εξαρτηθούν από τον όμιλο που θα παίξουμε. Θα στηριχθούμε στις δικές μας παίκτριες, πάντως για να κρατηθείς στην κατηγορία, πρέπει να πρωταγωνιστήσεις».

ΦΙΕΣΤΑ ΜΕ ΠΑΟΚ: Η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλήματος έγινε σε φιλικό με αντίπαλο τον πανελληνιονίκη πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Γιορτινή η ατμόσφαιρα, 200 και πλέον άτομα παρακολούθησαν τη συνάντηση, παρών ο αντιπεριφερειάρχης, Βαγγέλης Σημαντράκος. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αστέριος Αντωνίου. Το τελικό 6-0 υπέρ του «Δικεφάλου» διαμορφώθηκε με δύο γκολ της Σακελλάρη κι από ένα οι Χαμαλίδου, Νεφρού, Αγγελοπούλου, Ζώτου. Διαιτήτευσε ο Στέφανος Τέγος (Κώστας Τσακστάρας, Κώστας Παπαδόπουλος).


ΣΕΙΡΗΝΕΣ: Νικολακοπούλου, Κωστούλη, Αγγελίδου, Λάλλου, Τσιφοπούλου, Παπαγερίδου, Δρουδάκη, Ιορδανίδου, Φωτιάδου, Τζάνη, Κελεμένου. Έπαιξαν και οι Κιβρόγλου, Κουπτσίδου, Μπαζούκη, Κρικέλη, Ζαρκάδα, Βόλα, Κωσταρέλλη, Τζιόλα, Ποράβου, Καραχατζή, Μηλιώνη, Φωλίνα, Μπαλντούμη.

ΠΑΟΚ: Πελετίδου, Πατερνά, Γκάτσιου, Καλέση, Βοϊρανή, Στράντζαλη, Γεωργίου, Χαμαλίδου, Ε. Μάρκου, Βαρδάλη, Παντελιάδου. Έπαιξαν και οι Ειρ. Μάρκου, Αγγελοπούλου, Ζώτου, Σακελλάρη, Προξένου, Πίτσιου, Παπακώστα, Νεφρού.

ΠΡΟΤΥΠΟ Η ΔΡΟΥΔΑΚΗ: Παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες αθλήτριες, αποτελεί η γρεβενιώτισσα, Ανδριάνα Δρουδάκη. Με εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες, η 39χρονη αθλήτρια, μητέρα δύο παιδιών, δεν έχασε προπόνηση και με την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό της αποτέλεσε δικαιολογημένα πρότυπο για τα νέα ανερχόμενα κορίτσια.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου