Μετάφραση- translation this blog

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Το «αστέρι του Βορρά»…το μεσαιωνικό χωριό της Ολλανδίας με την απίστευτη ομορφιά!(photos)

Το αποκαλούν «το αστέρι του Βορρά». Πρόκειται για το Fort Bourtange ένα ιστορικό φρούριο που χτίστηκε το 1593 και βρίσκεται στο μικρό χωριό Bourtange, στο Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας.

Μετά από χρόνια κακής συντήρησης και εγκατάλειψης το 1960  η
τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να το ανακαινίσει και να το μετατρέψει σε μουσείο προσφέροντας στο χωριό που το περιβάλλει πολλά έσοδα από τον τουρισμό.
Το γεωμετρικό του σχήμα που έχει το σχήμα του αστεριού οφείλεται στο νέο στυλ οχύρωσης που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη τον 15ο αιώνα.
Στηρίζεται σε τριγωνικούς προμαχώνες που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτουν ο ένας τον άλλο. Τα αμυντικά τείχη είναι χαμηλότερα και με μεγαλύτερο πάχος και σκοπό είχαν να προστατεύσουν από τη μούχλα, ενώ τα κάλυπταν με χώμα για να μην είναι ορατά από τον εχθρό.
Διαθέτει μια κεντρική γέφυρα που οδηγεί στο εσωτερικό του Fort Bourtange, ενώ υπάρχουν αμυντικές χαράδρες, και πολλές γέφυρες που δημιουργήθηκαν για να εμποδίσουν τους εισβολείς να εισέλθουν στο φρούριο, όπως και οι τάφροι.
Σήμερα το χωριό κατοικείται από 430 κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Στο χωριό υπάρχουν μικρά ξενοδοχεία και καφέ ενώ δύο εστιατόρια φιλοξενούνται στο εσωτερικό του τείχους του φρουρίου το οποίο προσφέρει και δυνατότητα διανυκτέρευσης.



http://www.travelstyle.gr/to-asteri-tou-vora-to-mesaiwniko-xwrio-ollandias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου