Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Ο Μπαλοτέλι των φτωχών!

Ο Μπαλοτέλι των φτωχών!
Δεν έχει τα προσόντα του Μάριο, δεν έχει το ταλέντο, ούτε τα αυτοκίνητά του, αλλά έχει το επίθετό και την τρέλα του. Ο Τζόναθαν Μπαλοτέλι θέλει να στείλει τη Βαρντάρ στ' αστέρια!
Μάλμε, το πρώτο θύμα της Βαρντάρ, με τους Σκοπιανούς να τη διαλύουν εντός 3-1! Ηταν η πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια που ομάδα από τη χώρα έφτανε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Επόμενο εμπόδιο στο δρόμο για το όνειρο ήταν η έμπειρη Κοπεγχάγη, αλλά κι εκεί δεν…κόλλησε. Αλλωστε, όταν έχει… τρελό στην ομάδα όλα είναι πιθανά! Ναι, ο Μπαλοτέλι των… φτωχών με ένα υπέροχο γκολ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους Σκοπιανούς και η ομάδα είναι ένα βήμα πριν τα εκατομμύρια εκτόξευσης.  Αλλωστε, με πρόκριση στα πλέι οφ, η ομάδα θα
έχει σίγουρα στα ταμεία της 5 εκατ. ευρώ, ποσό εξωπραγματικό για τα δεδομένα του συλλόγου.

Στα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League, μπορούσε να δει κανείς και να ξεχωρίσει τον Τζόναθαν Μπαλοτέλι. Τον άλλο... Μπαλοτέλι. Ως προς την εμφάνισή του και την σωματοδομή του δεν υπάρχει κάτι που να είναι συναρπαστικό. Δείχνει σχεδόν... απόμακρος στο βλέμμα του μέσου θεατή. Οι γροθιές υψωμένες, η ματιά του υπεροπτική και οι κινήσεις του δεν... συγκινούν. Γενικότερα δεν είναι μία εύκολη περίπτωση αθλητή.

Ακόμα και στις φωτογραφίες που έπρεπε να βγει είχε δυσκολία στο να ακολουθεί εντολές. Ο Τζόναθαν δεν έχει περάσει γενικά εύκολα. Επίσης δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη πριν την Βάρνταρ και στα 28 του χρόνια είχε αρκετά εμπόδια και στο ποδόσφαιρο. Ελάχιστες φορές πήρε 2η ευκαιρία και γενικά ένα νέο συμβόλαιο στην ίδια ομάδα.

Όταν πήγε στα Σκόπια στις 8 Ιουλίου του 2016 έπαιξε 30 αγώνες. Το ένα τρίτο από τα ματς που είχε αγωνιστεί πριν! Βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα 11 φορές, που επίσης είναι 30% των τερμάτων που έχει βάλει στην καριέρα του.Προς υπεράσπισή του πάντως ο Τζόναθαν για καιρό είχε... βαλτώσει σε μέτριες ή πολύ μικρές ομάδες σε πιο χαμηλές κατηγορίες σε Βραζιλία. Μάλιστα για ένα διάστημα είχε αφήσει τηνμπάλα για να δουλέψει τρία χρόνια σε internet cafe στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Του αρέσει πολύ ο Μάριο Μπαλοτέλι. Θεωρεί πως είναι κοντά στο παιχνίδι του, τα χαρακτηριστικά του και το πως είναι γενικά. «Πάνω απ' όλα ήθελα να μοιάσω στον Νεϊμάρ, όμως ο κόσμος με έβλεπε σαν τον Μπαλοτέλι», θα πει στο Super Esportes το 2013. Ο Βραζιλιάνος της Βάρνταρ ως ένας άνθρωπος που ξέρει την αξία των social media και επειδή ξέρει πως κάτι τέτοιο θα τον ξεχώριζε από το Τζόναθαν Μπορέτο Ντος Ρέις, διάλεξε το προσωνύμιο Μπαλοτέλι. Ως προς την ζωή των δύο πάντως θεωρεί πως δεν μοιάζει στον Ιταλό και ότι είναι ένας πιο ήρεμος τύπος που δεν έχει καν αμάξι δικό του. Αν πάντως η ομάδα του προκριθεί, η διοίκηση θα του πάρει ένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου