Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Αυτός είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός!

Εξερεύνηση μέσα από το Google street view!

Αφού το street view δείχνει όλη τη Γη, γιατί να μη δείχνει και τι συμβαίνει στο Διάστημα, σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Google και δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας για μια ξενάγηση μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Το εγχείρημα είχε επιτυχία και έγινε σε συνεργασία με τη NASA και τους αστροναύτες που ζουν εκεί. Τώρα,οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να περιηγηθούν σε 15 μονάδες του Σταθμού με εικόνες 360 μοιρών.
Για να γίνει αυτό, ένας αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού
Διαστήματος (ESA), ο Γάλλος Τομά Πεσκέ (Thomas Pesquet), πέρασε έξι μήνες στον σταθμό ως μηχανικός πτήσης τραβώντας φωτογραφίες.
«Δουλεύοντας με τη Google στην τελευταία αποστολή μου, έχω καταγράψει εικόνες για να δείξω πως μοιάζει ο ISS και πώς είναι να κοιτάς κάτω στη Γη από το διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.
Το έργο δεν ήταν εύκολο να αναπτυχθεί καθώς ήταν αδύνατο για τη Google να μεταφέρει στο διάστημα τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί συνήθως για να δημιουργήσει αυτό το είδος των περιηγήσεων.
Αντ ‘αυτού, χρησιμοποίησαν τις ψηφιακές κάμερες αντανακλαστικού φακού (DSLR), οι οποίες είναι ήδη εγκατεστημένες μέσα στον ISS.
Πηγές: Designboom και Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου