Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Αυτά τα πανέμορφα λουλούδια είναι από χαρτί

Σε πραγματικό μέγεθος και με πολλές λεπτομέρειες.
Η Τίφανι Τέρνερ (Tiffanie Turner) έχει αναγάγει την τέχνη των λουλουδιών από χαρτί σε επιστήμη. Τα έργα της δεν είναι σαν αυτά που μπορεί να συναντήσει κανείς σε διάφορα καταστήματα χειροτεχνημάτων.
Τα λουλούδια έρχονται σε μεγάλη κλίμακα κι ένα κομμάτι μπορεί να της πάρει από 250 μέχρι και 400 ώρες, για να ολοκληρωθεί.
«Είναι εξαντλητικό», ομολογεί. «Χρειάζεται να παραμείνω συγκεντρωμένη σε κάτι που διαρκεί παρά πολύ», λέει, προσθέτοντας πως μερικές φορές γίνεται «απογοητευτικό αλλά και διαλογιστικό».
«Μελετάω τεχνητά δείγματα και τις εικόνες των πηγών,
διαμορφώνοντας κάθε πέταλο ξεχωριστά. Συνήθως αισθάνομαι σαν να μην έβαλα το κάθε πέταλο σωστά και λέω ότι θα κάνω το επόμενο όπως πρέπει. Και πριν να το καταλάβω, έχω προσθέσει 200 πέταλα, τα οποία δεν μου φαίνονταν αρκετά σωστά, αλλά όλα μαζί δείχνουν όμορφα», αναφέρει.
Η Τέρνερ έχει ετοιμάσει κι ένα βιβλίο, υπό τον τίτλο «The Fine Art of Paper Flowers» (Η Τέχνη των Λουλουδιών Χαρτιού), στο οποίο αναλύει τα υλικά και τις βασικές τεχνικές, δίνοντας «συνταγές» και οδηγίες για την κατασκευή των φύλλων, των βλαστών και των λουλουδιών.
«Οι άνθρωποι πάντα ρωτούσαν τα μυστικά και τις τεχνικές μου, γι΄ αυτό ήξερα ότι υπήρχε μια θέση που έπρεπε να γεμίσει», επισημαίνει για τον λόγο έκδοσης του βιβλίου της.
Πηγές: Creators και Colossal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου