Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Η πόλη με τους αρχαίους ουρανοξύστες!

Τον μεσαίωνα έμοιαζε με τον Μανχάταν!
Στους μεσαιωνικούς χρόνους, η Μπολόνια στη Βόρεια Ιταλία, δεν είχε καμία σχέση με τις άλλες πόλεις και ξεχώριζε από τους πανύψηλους πύργους της.
Και δεν ήταν ένας ή δύο, αλλά δεκάδες, καθώς μεταξύ του 12ου και του 13ου αιώνα είχε 180 πύργους, και πιθανόν περισσότερους.
Αυτοί οι πύργοι ήταν σύμβολα πλούτου και εξουσίας, και τους έχτιζαν οι πλούσιες οικογένειες της πόλης για να αποδείξουν τη
δύναμή τους.
Στον 13ο αιώνα, πολλοί πύργοι εγκαταλήφθηκαν ή κατεδαφίστηκαν, ενώ άλλοι κατέρρευσαν μόνοι τους. Οσοι διατηρήθηκαν χρησιμοποιήθηκαν αργότερα με διαφορετικούς τρόπους, όπως σαν φυλακές ή καταστήματα.
Οι τελευταίες κατεδαφίσεις πραγματοποιήθηκαν το 1917 όταν δύο πύργοι γκρεμίστηκαν για ένα φιλόδοξο, αλλά ατυχές όπως αποδείχθηκε, σχέδιο αναδιάρθρωσης της πόλης.
Σήμερα, δεν υπάρχουν πάνω από είκοσι πύργοι. Οι πιο διάσημοι από αυτούς είναι οι δύο. Ο Ασινέλι (Asinelli) και ο Γκαρισέντα (Garisenda), οι οποίοι αποτελούν δημοφιλή σύμβολα της πόλης.
Και οι δύο πύργοι πήραν τα ονόματα των οικογενειών που τους έχτισαν. Ο πρώτος είναι ψηλότερος και φτάνει στα 97 μέτρα, ο δεύτερος στα 48 μέτρα.
Και οι δύο πύργοι είχαν αρχικά παρόμοιο ύψος γύρω στα 60-70 μέτρα, αλλά όταν ο πύργος Γκαρισέντα άρχισε να γέρνει, το ύψος του μειώθηκε τον 14ο αιώνα. Αντίθετα ο Ασινέλι μεγάλωσε σε ύψος και το 14ο αιώνα μετατράπηκε σε φυλακή και μικρό φρούριο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προστέθηκε γύρω από τον πύργο μια ξύλινη κατασκευή ύψους 30 μέτρων, η οποία συνδέθηκε με μια εναέρια πεζογέφυρα με τον Γκαρισέντα. Η πεζογέφυρα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς το 1398.
Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στην κορυφή του πύργου από τα ξύλινα σκαλοπάτια για να θαυμάσουν τη θέα της πόλης.
Πηγές: Amusing Planet και  Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου