Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Καρχαρίες μέσα σε «ανεμοστρόβιλο» ψαριών

Και δεν παίρνουν ούτε ένα μεζέ.
Υποβρύχιες εικόνες παρουσιάζουν τους καρχαρίες σαν τα πιο χαριτωμένα πλάσματα της φύσης, ενώ όλοι γνωρίζουμε για τη διαφορετική πλευρά τους.
Η Τάνια Χούπερμανς (Tanya Houppermans) τράβηξε τις φωτογραφίες στα νερά της Μόρχεντ Σίτι (Morehead City), στη Βόρεια Καρολίνα, όπου καταδύεται τα τελευταία οκτώ χρόνια.
«Οι καρχαρίες είναι πολύ πιο έξυπνοι από πολλούς ανθρώπους», δήλωσε. «Θα σε κοιτάξουν και θα σε παρακολουθήσουν. Μερικές
φορές, η περιέργειά τους θα τους παρακινήσει να έρθουν για μια πιο προσεκτική ματιά, ενώ άλλες φορές θα κάνουν λάθος από την πλευρά της προσοχής και της υποχώρησης», ανέφερε η φωτογράφος.
Μέσα από τις εικόνες της, ελπίζει να διαλύσει την πεποίθηση ότι οι καρχαρίες τίγρεις είναι πλάσματα που πρέπει ο άνθρωπος να φοβάται. Τρέφονται με ψάρια, μικρούς καρχαρίες και καρκινοειδή, ανέφερε.
«Μία από τις μεγαλύτερες παρερμηνείες γύρω από τους καρχαρίες είναι ότι θα αναζητήσουν και θα επιτεθούν στους ανθρώπους που τυχαίνει να βρίσκονται κοντά τους στο νερό. Αυτό είναι απλά αναληθές», δήλωσε η Τάνια. «Όσοι από εμάς εργάζονται γύρω από καρχαρίες, γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι πραγματικότητα», επισήμανε.
«Οι καρχαρίες είναι δειλοί μπροστά στους ανθρώπους και συνήθως θα υποχωρήσουν, αν αισθάνονται ότι απειλούνται».
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου