Μετάφραση- translation this blog

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Βουτιές από γέφυρα ύψους 27 μέτρων στη Βοσνία -Εκπληκτικά καρέ που κόβουν την ανάσα [εικόνες]

Φωτογραφία: AP- Amel Emric
ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ


Φωτογραφία: AP- Amel Emric

Δεκάδες άνθρωποι ενθουσίασαν με την τόλμη τους και τις ικανότητές τους όσους βρέθηκαν στην βοσνιακή πόλη Μόσταρ για να παρακολουθήσουν τον ετήσιο διαγωνισμό κατάδυσης από την ιστορική γέφυρα της πόλης που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες
τουρίστες.
Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10.000 θεατές οι οποίοι φώναζαν και κρατούσαν καπνογόνα κάνοντας έτσι πιο εορταστικό το κλίμα.
Από την άλλη στο υψηλότερο σημείο της γέφυρας βρέθηκαν 41 άνδρες, οι οποίοι πήραν μία βαθιά ανάσα, άνοιξαν τα χέρια τους και βούτηξαν από ύψος 27 μέτρων στα κρύα νερά του ποταμού Νερέτβα.

Η πτώση από την γέφυρα στο νερό διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα, ενώ η ταχύτητα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Το αποτέλεσμα ήταν και αυτό μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς, καθώς την πρώτη θέση δεν κέρδισε κάποιος νεαρός, αλλά ένας 38χρονος ντόπιος.

Αν και ο διαγωνισμός ξεκίνησε πρωί, οι βουτιές συνεχίστηκαν και το βράδυ με τα καπνογόνα να κάνουν το αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Η παλιά γέφυρα στη Μόσταρ έχει πάντως ιδιαίτερη ιστορική σημασία, είναι προστατευόμενο μνημείο κληρονομιάς της Unesco και χτίστηκε για πρώτη φορά το 1566.
Φωτογραφίες: AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου