Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Παρίσι: Εκαναν πισίνες στον Σηκουάνα -Μετράει η ποιότητα ζωής [εικόνες]

Παρίσι: Εκαναν πισίνες στον Σηκουάνα -Μετράει η ποιότητα ζωής [εικόνες]ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επειδή οι Γάλλοι δήμαρχοι, σε αντίθεση με τους Ελληνες, φροντίζουν για την ποιότητα ζωής των πολιτών τους, δημιούργησαν στο Παρίσι ποιοτικούς χώρους για μπάνιο κατά μήκος του Σηκουάνα.
Είναι μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε το 2002, με την επωνυμία Paris Plages, ώστε να επωφελούνται δωρεάν από οάσεις ξεκούρασης και διασκέδασης οι Παριζιάνοι και οι τουρίστες στη διάρκεια του καλοκαιριού. Φρέσκο γκαζόν, ομπρέλες θαλάσσης, ξαπλώστρες ξύλινες, φοίνικες, πολιτιστικές και αθλητικές
εκδηλώσεις, αλλά και μπάνιο: όλα στη διάθεση των πολιτών για να χαρούν τις ηλιόλουστες ημέρες.


Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε να προστεθεί στις εκατοντάδες δημόσιες πισίνες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που διαθέτει η γαλλική πρωτεύουσα, με φθηνή είσοδο.
Και ενώ παλαιότερα τέτοιου είδους οάσεις προσφέρονταν μόνο στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, σήμερα διατίθενται δωρεάν σε πολλά σημεία του διάσημου ποταμιού. Κάνεις το μπάνιο σου ή ηλιοθεραπεία ή ξεκουράζεσαι βλέποντας το ιστορικό κέντρο του Παρισιού, με τα μεγαλοπρεπή κτίρια και μνημεία.


Ο δήμος του Παρισιού άνοιξε στις 11 Ιουλίου και νέες δραστηριότητες στην περιοχή Λα Βιλέτ, μια λαϊκή συνοικία της πόλης, δημιουργώντας πισίνες, με διαφορετικό βάθος η καθεμία. Υπάλληλοι του δήμου ελέγχουν την ποιότητα του νερού, υπάρχουν ναυαγοσώστες και φύλακες και διατίθενται ποιοτικοί χώροι για ξεκούραση.


Συνεργεία ελέγχου και καθαρισμού:

Οι πισίνες της Λα Βιλέτ είχαν τόση επιτυχία που η είσοδος μπλόκαρε από χιλιάδες επισκέπτες. Οι χώροι μπορούν να υποδεχθούν 300 άτομα ταυτόχρονα και ως 1.000 άτομα καθημερινά. Ο χώρος δεν διαθέτει αμμουδιά, όπως σε άλλα σημεία του Σηκουάνα και το νερό ελέγχεται καθημερινά από 7 ειδικούς.
Η δήμαρχος του Παρισιού υπόσχεται να ανοίξουν σύντομα κι άλλοι χώροι για μπάνιο στον Σηκουάνα. Είναι η πρώτη φορά από το 1923 που επιτρέπεται το μπάνιο στον ποταμό, αφού ως σήμερα η λαθραία βουτιά κόστιζε πρόστιμο 11 ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου