Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Το γραφικό ψαροχώρι που σύμφωνα με το μύθο σώθηκε από ένα γιγαντιαίο χταπόδι
Σκαρφαλωμένο σε απότομους βράχους το χωριό Τελάρο βρίσκεται στην ανατολική ακτή του κόλπου της La Spezia στη Λιγουρία της βόρειας Ιταλίας. Το μικρό ψαροχώρι έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της χώρας και πλήθος τουριστών το επιλέγουν ως τόπο διακοπών για την παραμυθένια ατμόσφαιρά του.

Το ανατολικότερο άκρο του Κόλπου των Ποιητών οφείλει το όνομά του στους ποιητές και τους λογοτέχνες, όπως ο Λόρδος Βύρων και ο D. H. Lawrence. Η γραφικότητα του μεσογειακού καταφύγιου αποτέλεσε έμπνευση για Ιταλούς και ξένους καλλιτέχνες, ενώ αποτέλεσε τόπο κατοικίας του σκηνοθέτη Mario Soldati.

Το μικροσκοπικό λιμάνι, τα πλακόστρωτα που φιλοξενούν πολύχρωμες βάρκες και τα παστέλ κτίρια που κρέμονται από το γκρεμό φωτίζονται μοναδικά στο ηλιοβασίλεμα.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία χτίστηκε στο δεύτερο μισό του 16ου αιώνα και το Φυσικό Πάρκο Montemarcello Magra, όπου οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία μεσογειακής φύσης, πανίδας και χλωρίδας.

Το Τελάρο είναι ένα από τα παραθαλάσσια χωριά που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Palio del Golfo, έναν ετήσιο αγώνα με βάρκες στον κόλπο της La Spezia.

Σύμφωνα με έναν τοπικό μύθο, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης από Σαρακηνούς πειρατές τον Μεσαίωνα, ένα γιγαντιαίο χταπόδι προειδοποίησε τους κατοίκους για την επιδρομή χτυπώντας το καμπαναριό της εκκλησίας. Έτσι κάθε χρόνο πραγματοποιείται το Φεστιβάλ χταποδιού τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου με πολλές τοπικές νοστιμιές.
 Κάθε χρόνο οι κάτοικοι γιορτάζουν τη γέννηση του Ιησού με τα υποβρύχια Χριστούγεννα. Το άγαλμα του μωρού Ιησού αναδύεται από το νερό από δύτες και τοποθετείται σε μία φάτνη που φωτίζεται από 8.000 κεριά ενώ πλήθος πυροτεχνημάτων πάνω από τη θάλασσα φωτίζουν μαγικά το Τελάρο.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες
Τελάρο / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Πίζας είναι 2 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Μονάχου.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου