Μετάφραση- translation this blog

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Φωτογραφίες που σου σηκώνουν τη τρίχα...
Αυτές οι φωτογραφίες ήταν ξεχασμένες μέσα σε υγρά κελάρια για σχεδόν ένα αιώνα...

Δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά και μας δίνουν μια σπάνια και χωρίς λογοκρισία οπτική της φρίκης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι τραβηγμένες από τον Walter Kleinfeldt ο οποίος συμμετείχε

στην μάχη του Somme.

Ο νεαρός κατάφερε να επιζήσει. Μετά τον πόλεμο επέστρεψε στην πόλη Tübingen, όπου εργάστηκε μέχρι το θάνατό του το 1945. Ο γιος του Walter Volkmar ανακάλυψε τις φωτογραφίες πριν από τρία χρόνια.Γερμανός γιατρός προσπαθεί να σώσει έναν ετοιμοθάνατο στρατιώτη στην περιοχή του Somme


Στη λεζάντα γράφει: «Μετά τη θύελλα». Στη φωτογραφία βλέπουμε πτώματα μετά τη μάχηΟ 16χρονος Walter Kleinfeldt, μεταφέρει πυρομαχικά σε μια τάφρο στο Somme το 1915

Ηρεμία πριν τη καταιγίδα: Ο Walter Kleinfeldt φωτογραφήθηκε στη γερμανική πόλη Ulm το 1915 . Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, ήταν στο Somme.

Η επίθεση με αέρια ήταν μια συχνή απειλή στο Somme κατά τη διάρκεια του πολέμου

Η Μάχη του Somme που έγινε το 1916, ήταν μια από τις πιο ολέθριες μάχες του πρώτου παγκόσμιου πολέμου. Με περισσότερα από ένα εκατομμύριο θύματα ήταν και μια από τις πιο αιματηρές μάχες στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι συμμαχικές δυνάμεις προσπάθησαν να περάσουν μέσα από το γερμανικό μέτωπο κατά μήκος μιας εκτάσεως 40 χλμ. βόρεια και νότια του ποταμού Somme στη βόρεια Γαλλία. 

arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου