Μετάφραση- translation this blog

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Ένα ανεξάρτητο κράτος μέσα στις ΗΠΑ!


Το κυβερνά ένας «καλοπροαίρετος δικτάτορας»!
Η Δημοκρατία της Μολοσίας βρίσκεται λίγο έξω από το Ντέιτον, στην Νεβάδα. «Ιδρύθηκε» στις 26 Μαΐου 1977 από τον 54χρονο Κέβιν Μπόου (Kevin Baugh), ο οποίος μαζί με την οικογένεια του, συγγενείς και κάποιους φίλους είναι οι πολίτες της.
Επίσης, ο Baugh αναγνωρίζει για πολίτες τους σκύλους, ενώ δεν δέχεται τις γάτες γιατί θεωρεί πως έχουν φονικά ένστικτα!
Πάντως, μαζί με τους τετράποδους φίλους του, ο πληθυσμός της Μολοσίας φτάνει τα 33 άτομα, όπως λέει ο ίδιος!
Η ιστορία αυτού του μικροέθνους, με δική του σημαία και σύνορα,
ξεκίνησε σαν ένα αστείο του Baugh με έναν φίλο του, ο οποίος αρχικά είχε ανακηρυχθεί βασιλιάς, όταν ήταν παιδιά.
Με τα χρόνια, ο φίλος του συνέχισε την κανονική ζωή του και… παραιτήθηκε, σε αντίθεση με τον Baugh που δεν το έβαλε κάτω.
Έτσι, έκανε κράτος το σπίτι του, μέ έκταση 5 στρεμμάτων, όσο το χωράφι του και για να μπει κανείς εκεί, χρειάζεται έλεγχο διαβατηρίων! Βέβαια, κανένα άλλο κράτος δεν το αναγνωρίζει, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν έχει καμία σημασία.
Ο σημερινός πληθυσμός της Μολοσίας είναι η τετραμελής οικογένεια του «δικτάτορα», η γυναίκα και τα δύο παιδιά του, καθώς και τέσσερις σκύλοι.
Οι υπόλοιποι πολίτες, είναι κυρίως συγγενείς και φίλοι, που ζουν εκτός των συνόρων της και την επισκέπτονται περιστασιακά.
Επίσης, οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν τη Μολοσία και να δουν το κατάστημα της, τη βιβλιοθήκη, το νεκροταφείο, όπου θάβονται και οι σκύλοι, ένα διακοσμητικό πύργο και άλλα αξιοθέατα…
Οι πολίτες της Μολοσίας εξακολουθούν να καταβάλλουν φόρους στις ΗΠΑ, ώστε «να τους αφήνουν ήσυχους». Η Mολοσία έχει το δικό της νόμισμα, κανόνες και ταυτότητα, παρά τη γεωγραφική της θέση στη Νεβάδα.
Η σημερινή σημαία έχει μπλε «για τον ουρανό», λευκό «για τα βουνά» και πράσινο «για την έρημο». Είναι ίδια με της Σιέρα Λεόνε, μόνο που τα χρώματα έχουν τοποθετηθεί ανάποδα.
Κάθε μέρα κυματίζει μπροστά από το σπίτι του κυβερνήτη, ένα κτίριο 1.300 τετραγωνικών μέτρων.
«Μου αρέσει να είμαι δικτάτορας. Είναι φανταστικό, αλλά είναι επίσης σκόπιμο. Όταν αναμόρφωσα τη Μολόσια, επέλεξα να είμαι δικτάτορας.Ένας καλοπροαίρετος δικτάτορας», λέει ο Baugh.
Για το 2017, μέχρι σήμερα, επισκέφτηκαν το «κράτος» 109 τουρίστες, αλλά ο Baugh ελπίζει να ξεπεράσει τους 200 για να ανταγωνιστεί το μικροσκοπικό  έθνος του Ειρηνικού, Ναουρού (Nauru), που είναι η χώρα με τους λιγότερους επισκέπτες.
Το όνομα του κράτους του το επέλεξε από την ελληνική αρχαιότητα, καθώς η Μολοσσία ήταν αρχαία χώρα της Ηπείρου, που καταλάμβανε την ηπειρωτική ενδοχώρα από τα όρια της Θεσπρωτίας με τη Χαονία (νοτιοδυτικής Αλβανίας), μέχρι τα όρια της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου