Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Το αόρατο μουσείο!

Είναι υπόγειο δίπλα σε αμμόλοφους!
Ένα στρατιωτικό φυλάκιο που κατασκεύασαν οι Ναζί στη Δανία, λίγο πριν τελειώσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, έχει μετατραπεί σε μουσείο, μετά από ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.
Η κατασκευή του «αόρατου μουσείου», έγινε από την εταιρεία BIG στο Μπλάβαντ (Blåvand) της Δανίας, κόβοντας γραμμικά περάσματα στον αμμόλοφο δίπλα στο τσιμεντένιο κτίριο.
Ο σχεδιασμός της BIG δημιουργεί νέους εκθεσιακούς χώρους για το Τίρπιτζ Μπάνκερ (Tirpitz Bunker), το οποίο στέγαζε ήδη ένα μικρό μουσείο.
Το εντυπωσιακός σχέδιο του διαμορφώνεται από τέσσερις λεπτούς διαδρόμους, που αποτελούν τις εισόδους, και έχουν χαραχθεί στον αμμόλοφο. Διασταυρώνονται στο κέντρο, δημιουργώντας μια φωτεινή αυλή που αποτελεί την καρδιά του μουσείου.
Τα παράθυρα ύψους έξι μέτρων οριοθετούν τα τέσσερα ξεχωριστά
μπλοκ, που δημιουργήθηκαν στο φυλάκιο, επιτρέποντας στο φυσικό φως να διεισδύει στους υπόγειους εκθεσιακούς χώρους.
Οι τέσσερις θεματικοί εκθεσιακοί χώροι σχεδιάστηκαν για να αντικατοπτρίζουν την ιστορία της χώρας, καθώς και το περιβάλλον.
Το πρώτο αναφέρεται στην ιστορία των σχεδίων του Χίτλερ για ένα τεράστιο δίκτυο αμυντικών παράκτιων κατασκευών γνωστών ως «Αττικό Τείχος».
Οι εργασίες για το Tirpitz Bunker άρχισαν το 1944 ως μέρος αυτών των σχεδίων, αλλά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή.
Ο δεύτερος εκθεσιακός χώρος, που ονομάζεται «Χρυσός της Δυτικής Ακτής», είναι αφιερωμένος στα κεχριμπαρένια ευρήματα της περιοχής.
Ο τρίτος είναι η γκαλερί «Ιστορίες της Δυτικής Ακτής», η οποία φιλοξενεί μια οθόνη 4D που περιγράφει την ιστορία της δυτικής ακτής της Δανίας.
Η τέταρτη έκθεση είναι το ίδιο το φυλάκιο Tirpitz και η ιστορία του, από την κατασκευή έως τη μετατροπή του σε μουσείο.
Οι τοίχοι των γκαλερί διαμορφώνονται από χυτοπρεσαριστό σκυρόδεμα, το οποίο υποστηρίζει την οροφή των 36 μέτρων.
Οι εργασίες για το μουσείο 2.800 τετραγωνικών μέτρων άρχισαν το 2014 και άνοιξε τις πύλες του τον Ιούλιο του 2017. Αναμένεται να προσελκύει περίπου 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
Πηγή: De Zeen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου