Μετάφραση- translation this blog

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Ο Ομπάμα στο πατρικό του σπίτι στην Ινδονησία -Εζησε εκεί με τη λευκή μητέρα του [εικόνες]

Ο Ομπάμα στο πατρικό του σπίτι στην Ινδονησία -Εζησε εκεί με τη λευκή μητέρα του [εικόνες]ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Στην Τζακάρτα βρίσκεται από την Παρασκευή 30 Ιουνίου ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί, μαζί με την οικογένειά του, το πατρικό του σπίτι.
«Apa kabar», «Πώς πάτε;» ρώτησε στα ινδονησιακά ο Ομπάμα τον
πρόεδρο της χώρας Joko Widodo, μπροστά στις κάμερες, κατά την συνάντησή τους στο προεδρικό παλάτι, στην Τζακάρτα.

Στην παιδική του ηλικία ο Μπαράκ Ομπάμα έζησε 4 χρόνια στην Τζακάρτα, ως το 1970, επειδή η μητέρα του είχε παντρευτεί έναν Ινδονήσιο. Η Ινδονησία λατρεύει τον Ομπάμα και ένα άγαλμα 2 μέτρων κοσμεί την αυλή του πρώην σχολείου του.
Το σπίτι του Ομπάμα στην Τζακάρτα:


Ο Ομπάμα είχε λευκή μητέρα –Η απίθανη ιστορία της Αν Ντάνχαμ
H Aν Ντάνχαμ, μητέρα του Μπαράκ Ομπάμα, γεννήθηκε το 1942 στο Κάνσας των ΗΠΑ και πέθανε λίγο μετά τα 52 της χρόνια, στην Χονολουλού.
Ηταν αμερικανίδα ανθρωπολόγος, ειδική στην οικονομική ανθρωπολογία και στην γεωργική ανάπτυξη.
Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει για τη μητέρα του ότι ήταν «η κυρίαρχη μορφή στα χρόνια της ανάπτυξής μου…».Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του Μπαράκ Ομπάμα, σχεδόν μωρού ακόμη, στην αγκαλιά της μητέρας του. Σε μια από αυτές, είναι ντυμένος πειρατής και η μητέρα του κάθεται δίπλα του, γονατισμένη και χαμογελαστή.

Γνωρίστηκε με τον Κενυάτη πατέρα του Ομπάμα, στέλεχος σε εταιρεία πετρελαίων, και γέννησε τον Μπαράκ σε ηλικία 17 ετών, σε μια εποχή που ελάχιστες αμερικανίδες τολμούσαν να έχουν σχέση με έναν μαύρο. Μεγάλωσε τον Μπαράκ για να γίνει κάτι μεταξύ «Αλμπερτ Αϊνστάιν, Μαχάτμα Γκάντι και Χάρι Μπελαφόντε», όπως γράφουν οι βιογραφίες του αμερικανού προέδρου.

Ο θρύλος της οικογένειας Ομπάμα αναφέρει ότι η μητέρα έλεγε για τον γιό της, Μπαράκ: «Είναι τόσο ιδιοφυής που μπορεί να κάνει τα πάντα στη ζωή του, ακόμη και να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ». Ακόμη και ο Lolo Soetero, ο δεύτερος σύζυγος της Αν Ντάνχαμ, είχε τον εξής διάλογο με τον θετό γιό του-Μπαράκ Ομπάμα:
«Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;
Μμ, πρωθυπουργός».
Η Αν Ντάνχαμ, πέθανε, ωστόσο, το 1995 χωρίς να δει τον γιό της να γίνεται ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ.


Ο Κενυάτης πατέρας του Ομπάμα:

Οταν χώρισαν, η Αν Ντάνχαν έμεινε στη Χονολουλού και συνέχισε εκεί τις σπουδές της. Παίρνει μάστερ στα μαθηματικά και ένα άλλο μάστερ στην ανθρωπολογία, το 1967.

Την ίδια χρονιά, συναντά έναν άλλο ξένο φοιτητή, τον Lolo Soetoro, έναν κοντό Ινδονήσιο μελαχρινό και συμπαθητικό άντρα. Παντρεύονται και φεύγουν την ίδια χρονιά για την Τζακάρτα, μαζί με τον Μπαράκ Ομπάμα. Το 1970 γεννιέται η αδελφή του, Maya Kassandra Soetoro.

Ο Barry, όπως είναι το χαϊδευτικό του Μπαράκ Ομπάμα, μεγαλώνει σε ένα πολυεθνικό και πολυφυλετικό περιβάλλον, από την εκλεπτισμένη και πολυδιαβασμένη μητέρα του. Εκείνη του μαθαίνει να είναι ταυτόχρονα Αμερικανός, μαύρος, λευκός, κοσμοπολίτης και να οραματίζεται ένα σπουδαίο μέλλον.
Όταν ο γάμος της Αν Ντάνχαν με τον Lolo αρχίζει να έχει προβλήματα, ο Μπαράκ Ομπάμα, η μητέρα του και η αδελφή του επιστρέφουν στη Χονολουλού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου