Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Μπορεί αλήθεια ο τουρισμός να καταστρέψει ένα μέρος! Κι όμως μπορεί! Δες σε ποια χώρα της Ευρώπης συμβαίνει!Η Ισλανδία είναι πανέμορφη και αυτή η απαράμιλλη φυσική ομορφιά της την έχει κάνει να ασφυκτιά από τον μεγάλο όγκο τουριστών που περιμένει στην ουρά για να την επισκεφτεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ισλανδία
Ονειρεμένη Ισλανδία: Γιατί καταστρέφεται από τον ίδιο τον τουρισμό της;Η Ισλανδία είναι πανέμορφη και αυτή η απαράμιλλη φυσική ομορφιά της, την έχει κάνει να ασφυκτιά από τον μεγάλο όγκο τουριστών που την επισκέπτεται κάθε χρόνο.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ισλανδία
Οι κορυφαίοι 10 προορισμοί από τον άνθρωπο που έχει γυρίσει όλον τον κόσμο! (Photos)
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι 1,26 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το νησί, του οποίου ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τους 330.000 κατοίκους.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Atlantic, ο μεγάλος αριθμός των τουριστών οφείλεται από τη μια στην μεγάλη δημοφιλία του Game of Thrones, αφού πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν τα σημεία που έχουν γίνει κάποια από τα γυρίσματα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ισλανδία
Το χωριο των… συνταξιούχων. Πού βρίσκεται και γιατί προσελκύει τους ηλικιωμένους (Photos)
Απ΄την άλλη, η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajökull το 2010, έγινε γρήγορα τουριστική ατραξιόν.

Ομως, πώς γίνεται ένα θετικό στοιχείο όπως το τουρισμός, να επηρεάζει αρνητικά μια χώρα που μάλιστα πρόσφατα αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα;

Το πρόβλημα με τα καταλύματα

Δεν υπάρχει χώρος για όλους, μάλιστα από τις αρχές του 2016 η τουριστική υπηρεσία της Ισλανδίας είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για το πού θα φιλοξενηθούν οι τουρίστες.
Αν και στην πρωτεύουσα χτίζονται συνεχώς νέα ξενοδοχεία, μεγάλος αριθμός τουριστών έχει γίνει αφορμή να επεκταθούν πολλές μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων σε βάρος των τοπικών, μικρότερων καταστημάτων.
Αυτές είναι οι εθνικότητες που προτίμησαν φέτος την Ελλάδα για διακοπές

Οι συνθήκες υγιεινής

Δεδομένου ότι τα περισσότερα αξιοθέατα της περιοχής βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους (ηφαίστεια, καταρράκτες, λίμνες) δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις υγιεινής. Αποτέλεσμα αυτού να καταστρέφονται οι περιοχές γύρω από τα αξιοθέατα.
Η Ισλανδία βρίσκεται τώρα σε ένα δίλημμα: Από τη μια θέλει να μειώσει τον τουρισμό, από την άλλη δεν θέλει να απογοητεύσει τον κόσμο που σκέφτεται να την επισκεφτεί.


http://www.travelstyle.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου