Μετάφραση- translation this blog

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Ο άρχοντας των παπαγάλων!

Έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση απειλουμένων και εγκαταλελειμμένων πουλιών!


Στο πτηνοτροφείο του, στα δάση του Μισούρου (Mysuru) στην Ινδία, ο Σρι Σουάμιτζι (Sri Swamiji), φιλοξενεί πάνω από 1.500 πουλιά, ενώ έχει πάρει βραβείο Γκίνες για τη στέγαση των περισσότερων ειδών πτηνών κάτω από μια στέγη, που φτάνουν τα 468.
Ο 63χρονος Swamiji δεν είναι συλλέκτης εξωτικών πουλιών, αλλά απλά ένας συμπονετικός άνθρωπος που διασώζει απειλούμενα, τραυματισμένα και εγκαταλελειμμένα πουλιά από όλο τον κόσμο
και τους προσφέρει καταφύγιο.
Όπως λέει, ήταν παθιασμένος με τα πουλιά από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ωστόσο, ένα ατύχημα που είχε στους καταρράκτες Έιντζελ, στη Βενεζουέλα, πριν από έξι χρόνια, ήταν ο λόγος που έβαλε σκοπό της ζωή του τη διάσωση των πουλιών.
Είχε πέσει από ένα βράχο 30 μέτρων, και όταν συνήλθε, ήταν περιτριγυρισμένος από εκατοντάδες πτηνά του Αμαζονίου.
Εκείνη τη στιγμή, θαυμάζοντας την ομορφιά τους, του ήρθε η ιδέα για την κατασκευή ενός κέντρου αποκατάστασης για τραυματισμένα και απειλούμενα πουλιά.
Μόλις επέστρεψε στην Ινδία, έφτιαξε το πτηνοτροφείο του, με ένα κτηνιατρικό νοσοκομείο, ένα κέντρο αποκατάστασης και δεκάδες ξεχωριστές αίθουσες πουλιών.
Σχεδιασμένο με τεχνική βοήθεια από το Jurong Bird Park της Σιγκαπούρης, το πτηνοτροφείο Shuka Vana άνοιξε το 2012 και γρήγορα έγινε ένα καυτό σημείο για ειδικούς και λάτρεις των πτηνών.
Σήμερα, το Shuka Vana φιλοξενεί πάνω από 1.500 πουλιά από 468 είδη από όλο τον κόσμο. Ο Sri Swamiji και ένα προσωπικό με περισσότερα από 50 άτομα αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στα πουλιά.
Τα ταΐζουν, τους θεραπεύουν τραυματισμούς και ακόμη και τα εκπαιδεύουν για να αλληλεπιδρούν καλύτερα με τους ανθρώπους που επισκέπτονται.
Αλλά εκτός από τα είδη των πτηνών που απειλούνται με εξαφάνιση, το Shuka Vana είναι επίσης παράδεισος για τα εγκαταλελειμμένα και τραυματισμένα πουλιά καθώς τα θεραπεύει και τους προσφέρει ένα σπίτι αν οι ιδιοκτήτες τους δεν τους θέλουν πλέον.
Ο Sri Swamiji πιστεύει ότι τα πουλιά είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και συχνά απευθύνει έκκληση για την ανάσχεση της αποψίλωσης και την καλύτερη αντιμετώπιση των πτηνών.
Πηγή: Oddity Central

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου