Μετάφραση- translation this blog

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Το μεγαλύτερο παζάρι της Ευρώπης!

Είναι σαν το κυνήγι του θησαυρού!

Το πανέμορφο χωριό της Προβηγκίας Ιλ συρ λα Σοργκ (L’Isle-sur-la-Sorgue) είναι ο παράδεισος για τους ανθρώπους που αγαπούν τις αντίκες και ψάχνουν ευκαιρίες στις αγορές τους.
Εκεί, βρίσκεται το μεγαλύτερο παζάρι της Ευρώπης, με τα περισσότερα καταστήματα που πωλούν αντίκες και είδη διακόσμησης, ενώ φιλοξενεί και ένα τεράστιο υπαίθριο παζάρι.
Περιδιαβαίνοντας τα δρομάκια της πόλης, μπορεί κανείς να βρει ό,τι επιθυμεί. Κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό υπάρχει ένα συγκρότημα καταστημάτων, γύρω από μία αυλή, τα οποία πωλούν
βιομηχανικό υλικό. Από πινακίδες, μέχρι αρχαίες κλειδαριές.
Κατά μήκος του ποταμού Sorgue βρίσκονται τα καταστήματα που είναι γεμάτα με έπιπλα, γυάλινα σκεύη, πήλινα αγγεία και άλλα παρόμοια.
Το μεγάλο παζάρι γίνεται δύο φορές το χρόνο, το Πάσχα και τον Αύγουστο, όπου καταφθάνουν πωλητές από όλη τη Γαλλία και πολλές χώρες της Ευρώπης.
Το παζάρι στο Isle sur la Sorgue είναι ο τόπος συνάντησης για κυνηγούς και συλλέκτες ευκαιριών και κατέχει το ρεκόρ ως η παλαιότερη αγορά με αντίκες.
Το παζάρι ξεκίνησε το 1966 με 14 εκθεσιακούς χώρους και σήμερα φιλοξενεί πάνω από 200 πωλητές και περιλαμβάνει τα 250 καταστήματα με αντίκες και είδη διακόσμησης.
Πηγές: Guardian και En Provence

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου