Μετάφραση- translation this blog

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Καθαρίζει τοίχους από υβριστικά μηνύματα εδώ και 31 χρόνια!

perierga.gr - 72χρονη καθαρίζει τοίχους από υβριστικά μηνύματα εδώ και 31 χρόνια!
Η 72χρονη Irmela Mensah-Schram για τα τελευταία 31 χρόνια ταξιδεύει στη Γερμανία, καθαρίζοντας τους τοίχους από τα υβριστικά και ρατσιστικά μηνύματα. Έχει απειληθεί πολλές φορές από τους νεοναζί, αλλά συνεχίζει την πάλη της κατά του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας. Ο Irmela Mensah-Schram, οπλισμένη με μια μικρή ξύστρα και ένα σπρέι καθαρίζει τα μηνύματα. Για πολλούς είναι μια ηρωίδα που αγωνίζεται ενάντια στο μίσος, ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι οι πράξεις της παραβιάζουν την ελευθερία του λόγου. Έχει λάβει πολλά βραβεία για τις προσπάθειές της να κρατήσει την μισητή προπαγάνδα μακριά από τους δρόμους, αλλά έχει επίσης υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο και μάλιστα ενώπιον δικαστηρίου για την καταστροφή ξένης περιουσίας.
Η Irmela Mensah-Schramm μεγάλωσε στην Στουτγάρδη και δεν ήξερε τι σημαίνει ρατσισμός μέχρι που παντρεύτηκε έναν Αφρικανό. Είδε τα αποδοκιμαστικά βλέμματα στα πρόσωπα άλλων ανθρώπων στο δρόμο, πέρασε την ταπεινωτική διαδικασία της ανάκρισης στο γραφείο μετανάστευσης και ήταν μάρτυρας όταν ο σύζυγός της δέχτηκε φυσική επίθεση σε ένα λεωφορείο. Έτσι έμαθε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσισμός, αντισημιτισμός και ξενοφοβία. Το 1986 ξεκίνησε την “καθαριότητα”και συνεχίζει μέχρι σήμερα το έργο της παρά τις δυσκολίες.
perierga.gr - 72χρονη καθαρίζει τοίχους από υβριστικά μηνύματα εδώ και 31 χρόνια!
Μέχρι τώρα έχει μια συλλογή από χιλιάδες αυτοκόλλητα και αφίσες που έχει αφαιρέσει από τους δρόμους στις τρεις δεκαετίες που ασχολείται με αυτό… “Μερικοί άνθρωποι μου λένε ότι είμαι ανυπόφορη, ότι δεν σέβομαι την ελευθερία λόγου”, δήλωσε η Irmela στο CNN. “Αλλά λέω ότι η ελευθερία του λόγου έχει όρια και τελειώνει όπου αρχίζει το μίσος και η περιφρόνηση για την ανθρωπότητα”, συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου