Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Τα 10 τάκλιν που θα μείνουν στην Ιστορία (vids)


Τα 10 τάκλιν που θα μείνουν στην Ιστορία (vids)
Το ποδόσφαιρο δεν συγκινεί μόνο για τα θεαματικά του γκολ, τις πάσες ακριβείας και τις σωτήριες αποκρούσεις. Στο ποδόσφαιρο παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο και όσοι αμύνονται και δημιουργούν ένα απροσπέλαστο τείχος που πολλές φορές χαρίζει και τη νίκη.

«Για εμάς τους αμυντικούς, ένα τάκλιν είναι όπως το γκολ για τον κάθε επιθετικό», δήλωσε πρόσφατα ο Γερμανός αμυντικός Ματς
Χούμελς και συμπύκνωσε σε μια φράση όλη τη σοφία και την αξία που έχει το σωστό τάκλιν.
Αυτό άλλωστε είναι που κόβει μια αντεπίθεση, χαλάει τα σχέδια του επιτιθέμενου ή γλιτώνει την ομάδα από ένα γκολ.
Μπορεί οι αμυντικοί να μην σκοράρουν με συχνότητα των επιθετικών, μπορεί να μην είναι τα ασταμάτητα μηχανάκια όπως οι μέσοι που φτιάχνουν το παιχνίδι της ομάδας σου, μπορεί να μην γίνονται οι ήρωες της μιας βραδιάς όπως οι τερματοφύλακες, αλλά είναι αυτοί που με ένα γλίστρημα στον σωστό χρόνο θα σε κάνουν να σηκωθείς και να πανηγυρίσεις σαν να μπήκε γκολ.
Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τα 10 τάκλιν που έχουν αφήσει τη δική τους ανεξίτηλη σφραγίδα στον ποδοσφαιρικό κόσμο.
10. Μπόμπι Μουρ vs. Ζαϊρζίνιο
Η Βραζιλία του 1970, λένε κάποιοι, ότι ίσως ήταν η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Όχι μόνο λόγω του Πελέ, αλλά και των υπολοίπων θρυλικών μπαλαδόρων. Η Αγγλία εκείνη την περίοδο ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Κόσμου και είχε επίσης μία από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας της. Η παρουσία του Μπόμπι Μουρ ήταν επιβλητική. Για αυτό και δεν τον περνούσε κανείς.
Συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου