Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Telegraph: Η Ακρόπολη μέσα στα 30 ταξίδια ζωής στην Ευρώπη! Δείτε και ποια άλλα! (Photos)


Στα 30 μέρη της Ευρώπης που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί και να θαυμάσει κανείς από κοντά τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, συγκαταλέγεται η Ακρόπολη της Αθήνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph το Σάββατο.

Ανακαλύψτε τα…

1. Γέφυρα του Καρόλου, Πράγα, Tσεχία

Αυτή η εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα στον ποταμό Vltava προσφέρει μαγευτική θέα στο Κάστρο της Πράγας.

2. The Var, Προβηγκία, Γαλλία

Η περιοχή θεωρείται ως το διαμάντι της Προβηγγίας, πέρα από τα λιβάδια λεβάντας, με τα πετρόκτιστα σπίτια της και το εξαιρετικό φαγητό.

3. Η Bαρκελώνη του Gaudi, Ισπανία

Η αρχιτεκτονική του Antoni Gaudi χαρακτηρίζει τους δρόμους και τις λεωφόρους της πρωτεύουσας της Καταλονίας, με μωσαϊκά και εκπληκτικές καμπύλες γραμμές στα αναγνωρίσιμα έργα του που συναντά ο επισκέπτης σε κάθε γωνιά.

4. Καπέλα Σιστίνα, Ιταλία

Η Καπέλα Σιστίνα είναι παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού. Αναγέρθηκε από τον Πάπα Σίξτο Δ’ στον οποίο οφείλεται και το όνομά του.
Η φήμη του παρεκκλησίου οφείλεται στον ζωγραφικό του διάκοσμο. Είναι ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου με τοιχογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, πρωτίστως του Μιχαήλ Αγγέλου, ο οποίος φιλοτέχνησε την θρυλική οροφή του (1508-1512) και τον τοίχο του ιερού (1534-1541).
Η Καπέλα Σιστίνα είναι ο χώρος όπου τελούνται θρησκευτικές και διοικητικές δραστηριότητες, και κυρίως το κονκλάβιο, με απόφαση του οποίου εκλέγεται ο Πάπας.

5. Ακρόπολη, Αθήνα

Yπάρχει λόγος που 3 εκατ. άνθρωποι επισκέπτονται την Ακρόπολη κάθε χρόνο. Ο ιερός βράχος χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. και ο Παρθενώνας, ο διασημότερος ναός του, στηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια στους 46 δωρικού τύπου στύλους του. Θεωρείται ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά κτίρια κλασσικής αρχιτεκτονικής.

6. Παμούκκαλε, Τουρκία

Το Παμούκαλε (κυριολεκτικά «κάστρο από βαμβάκι») είναι γεωλογικός σχηματισμός στην επαρχία Ντενιζλί, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Αποτελείται από θερμές πηγές και λευκό τραβερτίνη, ο οποίος σχηματίζει πισίνες από τα ανθρακικά ορυκτά που περιέχονται στο νερό. Βρίσκεται στο εσωτερικό της κοιλάδας του Μαιάνδρου. Η αρχαία πόλη Ιεράπολη Φρυγίας βρίσκεται κοντά στο Παμούκαλε και μαζί αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από 1988.
Ο τουρισμός ήταν και είναι σημαντική βιομηχανία. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τις φυσικές πισίνες για χιλιάδες χρόνια, ενώ ξενοδοχεία χτίστηκαν στην περιοχή, προκαλώντας καταστροφές. Σήμερα τα ξενοδοχεία έχουν απομακρυνθεί από το λόφο. Σε κοντινή τοποθεσία βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Ιεράπολης.

7. Σεβίλλη, Iσπανία

Περίπου 76.000 μετανοούντες από 61 αδελφότητες λαμβάνουν ενώνουν τις θρησκευτικές τους παρελάσεις στον Καθεδρικό της Σεβίλλης στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Αυτές οι αδελφότητες διαθέτουν μεγάλη ιστορία στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, καθώς χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.
Στις παρελάσεις συμμετέχουν χιλιάδες μετανοούντες που φορούν κουκούλες και μαζί με τους ακολούθους τους κρατούν κεριά, ιερές τράπεζες με γλυπτά του Ιησού, της Θεοτόκου και όχι μόνο. Όλα αυτά τα κουβαλούν στους ώμους τους με τη συνοδεία μουσικής. Αυτοί οι παραδοσιακοί εορτασμοί έχουν μετατρέψει τη Σεβίλλη σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς πασχαλινούς προορισμούς της Ισπανίας.

8. Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Το οικοδόμημα ακολουθεί τον αρχιτεκτονικό ρυθμό της τρουλαίας βασιλικής και συνδυάζει στοιχεία της πρώιμης βυζαντινής ναοδομίας, σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Αρχιτεκτονικές επιρροές της Αγίας Σοφίας εντοπίζονται σε αρκετούς μεταγενέστερους ορθόδοξους ναούς αλλά και σε οθωμανικά τζαμιά, όπως στο τέμενος του Σουλεϊμάν και στο Σουλταναχμέτ τζαμί.
Εκτός από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της, η Αγία Σοφία ξεχωρίζει επίσης για τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμό της, που ωστόσο υπέστη σοβαρές καταστροφές κυρίως από τους Τούρκους κατακτητές κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας.

9. Μάττερχορν, Ελβετία

To Μάττερχορν ή όρος Τσερβίνο είναι βουνό στις Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας.
Έχει γίνει το σήμα κατατεθέν των Άλπεων και της Ελβετίας, και μετά την κατασκευή του σιδηρόδρομου χιλιάδες τουρίστες και ορειβάτες έρχονται κάθε χρόνο στο βουνό.

10. Κάστρο του Σενονσώ, Γαλλία

Εντάσσεται στα κάστρα του Λίγηρα που βρίσκονται στην ομώνυμη Κοιλάδα. Έχουν την ιδιαιτερότητα, τα περισσότερα εξ’αυτών τουλάχιστον, να έχουν χτιστεί ή να έχουν τροποιηθεί σε σημαντικό βαθμό στη διάρκεια της γαλλικής Αναγέννησης, σε μια εποχή κατά την οποία η αυλή των Γάλλων βασιλέων βρισκόταν εγκατεστημένη στην περιοχή.
Η έννοια των κάστρων του Λίγηρα έχει κυρίως τουριστικό χαρακτήρα, καθώς συνδέεται με αυτή την καταπληκτική πυκνότητα επισκέψιμων μνημείων στην ευρύτερη περιοχή.

11. Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού, Νορβηγία

12. Βόρειο Σέλας, Σκανδιναβία ή Ισλανδία

13. Σαιντ Σαπέλ, Παρίσι

14. Κόκκινη Πλατεία, Μόσχα

15. Κεκλιμένος Πύργος της Πίζας, Ιταλία

16. Πύλη του Βρανδεμβούργου, Βερολίνο

17. Τοσκάνη, Ιταλία

18. Λίμνη Μπλεντ, Σλοβενία

19. Κολοσσαίο, Ρώμη

20. Έφεσος, Τουρκία


21. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

22. Αλάμπρα, Γρανάδα, Ισπανία

23. Βενετία, Ιταλία

24. Mαύρες παραλίες της Ισλανδίας

25. Πάνθεον, Ρώμη, Ιταλία

26. Τέμενος της Κόρδοβα, Ισπανία

27. Ανάκτορο των Βερσαλλιών, Γαλλία

28. Ερμιτάζ, Aγία Πετρούπολη, Ρωσία

29. Πομπηία, Ιταλία

30. Palio, Σιένα, Ιταλία


Πηγή: tornosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου