Μετάφραση- translation this blog

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Η πιο ανατριχιαστική κοιλάδα του κόσμου βρίσκεται στη γαλλική Βρετάννη (Photos)

Αυτές οι μυστηριώδεις δημιουργίες είναι οι πρώτες από ένα εξαιρετικό πρότζεκτ με ορίζοντα πενήντα ετών και κόστος 13 εκατομμυρίων ευρώ με χίλια γλυπτά σε απομακρυσμένη κοιλάδα της Βρετάνης, στη Γαλλία.

Οι γρανιτένιοι μονόλιθοι- ύψους σχεδόν 4,5 μέτρων-
«καταλαμβάνουν» σταδιακά τη γαλλική κοιλάδα μεταμορφώνοντας το τοπίο σε ένα νέο «Νησί του Πάσχα».
Τα γλυπτά αντανακλούν τόσο τους ντόπιους καθολικούς αγίους όσο και την πλούσια κέλτικη κληρονομιά και αντλούν έμπνευση από την Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο αλλά και τα γλυπτά Μοάι του Νησιού του Πάσχα.
Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί 64 τέτοια γλυπτά και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο εργάζονται πάνω στις δημιουργίες τους.
Το καθένα χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να φτιαχτεί και κοστίζει περίπου 13.000 ευρώ.
Ο φιλόσοφος Philippe Abjean είναι ο άνθρωπος που εγκαινίασε το χώρο, κοντά στο Morlaix στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου καθένα από τα γλυπτά στέκεται αγέρωχο κουβαλώντας την ιστορία του.
Ο άγιος Pol De Leon λέγεται πως πάλεψε με έναν δράκο που τρομοκρατούσε νησί της περιοχής ενώ ο Άγιος Melor λέγεται πως είχε ένα προσθετικό ασημένιο χέρι με το οποίο έκανε θαύματα.
Η κοιλάδα, που ονομάζεται «La Vallee des Saints»- Κοιλάδα των Αγίων- χρηματοδοτείται μόνο από δωρεές για την κατασκευή κάθε γλυπτού καθώς δεν υπάρχει ούτε αντίτιμο εισόδου ούτε κρατική επιχορήγηση.
«Υπάρχουν δύο κανόνες», εξηγεί στη Daily Mail η Sofiane Belhoul, ξεναγός, «ο πρώτος είναι πως κάθε άγιος θα πρέπει να είναι άγιος της περιοχής και ο δεύτερος πως θα πρέπει να έχει ζήσει στη Βρετάνη μεταξύ τρίτου και δέκατου αιώνα».
Πολλοί, όπως και ο 66χρονος Abjean, βλέπει το εγχείρημα ως μια προσπάθεια διατήρησης της κουλτούρας της περιοχής.
phipliperina2

phipliperina3

phipliperina4

phipliperina5

phipliperina6

phipliperina7

phipliperina8

phipliperina9

phipliperina10

phipliperina11

http://www.travelstyle.gr/i-pio-anatrihiastiki-kilada-tu-kosmu-vriskete-sti-galiki-vretani/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου