Μετάφραση- translation this blog

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Αυτό το χωριουδάκι στην Ελβετία έχει τέτοια ομορφιά που…απαγορεύεται να το φωτογραφίσεις!(photo)


Οι κάτοικοι σε ένα όμορφο και γραφικό, ορεινό χωριουδάκι θεωρούν πως ο τόπος τους είναι τόσο όμορφος που απαγορεύουν στους επισκέπτες να τραβούν φωτογραφίες.
Οι κάτοικοι στο χωριό Bergün, που βρίσκεται στο καντόνι Graubünden στις ελβετικές Άλπεις, τοποθέτησαν πινακίδες που προειδοποιούν τους επισκέπτες πως απαγορεύονται οι
φωτογραφήσεις του χωριού.
Αυτές οι πινακίδες έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία στο χωριό αλλά και στα επίσημα προφίλ του στα social media.
Βέβαια αυτή η απαγόρευση ίσως δεν είναι και τόσο πολύ αυστηρή αφού οι πινακίδες με ψιλά γράμματα εξηγούν πως ο λόγος που απαγορεύονται οι φωτογραφίες είναι γιατί το χωριό ειναι τόσο όμορφο που αν οι επισκέπτες ανεβάσουν φωτογραφίες από το γραφικό τοπίο στα social media τότε θα κάνουν όλους τους άλλους να ζηλέψουν που δεν είναι και αυτοί εκεί.
Πάντως όπως αναφέρει το USA Today η απόφαση για την απαγόρευση πάρθηκε μετά από συνέλευση των κατοίκων όπου από τα 46 μέλη μόνο τα 2 διαφώνησαν με την απόφαση να επιβληθεί η απαγόρευση, η οποία πλέον αποτελεί «νόμο» στο χωριό.
Και η αλήθεια είναι πως το χωριό βρίσκεται σε ένα μαγευτικό και όμορφο αλπικό τοπίο. Δείτε φωτογραφίες από το χωριό που έχει και μια γραφική λιμνούλα, την Palpuogna, και δείχνει όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου
Αποτέλεσμα εικόνας για Bergün
Η δημοσιότητα που πήρε η είδηση είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι να σπεύσουν να τραβήξουν selfies στο χωριό ακριβώς κάτω από τις πινακίδες της περίεργης απαγόρευσης
Σχετική εικόνα

Και τώρα ο δήμαρχος του χωριού έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο λέει πως μέχρι να καταργηθεί και επίσημα η «φιλική» απαγόρευση, ο ίδιος θα χορηγεί σε όλους μια ειδική άδεια να τραβούν φωτoγραφίες, επιβεβαιώνοντας πως απλά έκανε όλο αυτό το κόλπο για να διαφημίσει (με επιτυχία) το χωριό μέσω social media.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου