Μετάφραση- translation this blog

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Βουτιά στο άγνωστο!Οι υποθαλάσσιες σπηλιές στον κόσμο που σε προκαλούν να βουτήξεις στα καταγάλανα νερά τους!(photo)

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο να κάνεις τη βουτιά σου στο απόλυτο σκοτάδι. Ομως υπάρχουν οι τολμηροί, εκτός από τους επαγγελματίες επιστήμονες, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τα όριά τους.

Εξι θαλάσσιες σπηλιές σε όλο τον κόσμο ξεχωρίζουν και
προσφέρουν μοναδικές στιγμές αδρεναλίνης.
Μπαχάμες
Η σπηλιά του Μπεν είναι ίσως η πιο γνωστή αφού χρησιμοποιήθηκε και για τα γυρίσματα της ταινίας του Τζέιμς Μποντ, «Ποτέ μην λες ποτέ». Οι δύτες πρέπει πάντα να συνοδεύονται από έμπειρο οδηγό προκειμένου να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή τους ενώ το τοπίο στο βυθό αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο.
Χαβάι
Το νησί Λανάι είναι το 6ο μεγαλύτερο στη Χαβάι και περιλαμβάνει μια από τις πιο διάσημες θαλάσσιες σπηλιές. Ονομάζεται «First Cathedral», έχει βάθος μόλις 15,2 μέτρα αλλά η άγρια ομορφιά της από τις ηφαιστειακές εκρήξεις την έχει αναγάγει σε τοπ προορισμό των θαυμαστών του είδους.
Ν.Αυστραλία
Το βουνό Γκάμπιερ στην νότια Αυστραλία περιλαμβάνει δύο θαλάσσιες σπηλιές, οι οποίες είναι παγκοσμίως γνωστές.
Η μία ονομάζεται «The Shaft» έχει βάθος 120 μέτρων και διάμετρο μόλις 20 μέτρων ενώ ξεκινά ουσιαστικά 8 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.
Η άλλη ονομάζεται «Kilsby» και είναι κάπως πιο προσιτή. Το βάθος της φτάνει τα 65 μέτρα, είναι διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά της και πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για δοκιμές όπλων.
Λονγκ Άιλαντ, Μπαχάμες
Έχει το μεγαλύτερο βάθος από κάθε άλλη, 202 μέτρα. Είναι αυτή που φιλοξένησε τον Γουίλιαν Τρέμπριτζ το 2015, ο οποίος έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης στα 101 μέτρα.
Την προτιμούν ερασιτέχνες δύτες που θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους.
Μεξικό
Η Riviera Maya στο Μεξικό περιλαμβάνει έναν υποθαλάσσιο παράδεισο, ο οποίος αποτελείται από πολλά μικρά σπήλαια τα οποία ακόμη δεν έχουν ερευνηθεί. Διαθέτει τουλάχιστον 100 εισόδους και είναι ξακουστή για τα «Δύο μάτια» που σχηματίζουν δύο από τις εισόδους της όπου στη μία κάθε απόγευμα πέφτει το φως του ήλιου ενώ η άλλη ακριβώς δίπλα παραμένει σκοτεινή.
Σαρδηνία
Η σπηλιά του Νερέο είναι η μεγαλύτερη της Μεσογείου. Βρίσκεται βορειοδυτικά της Σαρδηνίας και περιλαμβάνει αρκετές εισόδους ενώ φτάνει σε βάθος τα 35 μέτρα.
Ψάρια σε έντονους χρωματισμούς, αστακοί και άγριος βυθός αποτελούν τις εικόνες που απολαμβάνουν οι δύτες.

http://www.travelstyle.gr/voutia-sto-agnwsto-upothalasies-sphlies-pou-se-prokaloun-na-voutixeis-sta-katagalana/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου