Μετάφραση- translation this blog

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Βρετανία: Κυβέρνηση χωρίς αυτοδυναμία για την Μέι - Δείτε live

Βρετανία: Κυβέρνηση χωρίς αυτοδυναμία για την Μέι - Δείτε liveΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΠΙΝ
Μπούμερανγκ για την επικεφαλής των Συντηρητικών Τερέζα Μέι φαίνεται ότι γυρνάει η κίνησή της να πάει σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις της, αφού με βάση τα έως τώρα δεδομένα όχι μόνο δεν βγαίνει ενισχυμένη από τις κάλπες αλλά φαίνεται να χάνει και την αυτοδυναμία. 
Το αποτέλεσμα διαφάνηκε ήδη από τη δημοσίευση των exit polls, όταν έγινε φανερό ότι το Συντηρητικό βρετανικό κόμμα κερδίζει
μεν τις εκλογές, αλλά χάνει την απόλυτη πλειοψηφία που είχε. Εάν επιβεβαιωθεί το exit poll τότε οι Συντηρητικοί κερδίζουν τις εκλογές αλλά χάνουν 17 έδρες σε σχέση με τις 331 που εξασφάλισαν στις εκλογές του 2015. Οι Εργατικοί κερδίζουν 34 έδρες (από τις 232 που είχαν).
Στις 07:30 το πρωί (σσ. ώρα Ελλάδος) έχοντας βγει οι 615 από τις 650 έδρες η Τερέζα Μέι  βγάζει 295 βουλευτές (-14 σε σχέση με τις εκλογές του 2015), ενώ ο Τζέρεμι Κόρμπιν, οι Εργατικοί δηλαδή 251 βουλευτές (+31 σε σχέση με τις εκλογές του 2015). 
Για την πλειοψηφία στη βρετανική βουλή απαιτούνται 326 έδρες τις οποίες δεν φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει η Τερέζα Μέι και έτσι θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κυβερνήσει αφού θα χρειστεί είτε να συγκυβερνήσει, είτε να έχει τη στήριξη κάποιου άλλου κόμματος για να περνά τα νομοσχέδια. 
Η έκπληξη είναι τεράστια, τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για κατάρρευση της αξιοπιστίας της Μέι, η οποία περίμενε θρίαμβο και τώρα της λείπουν 12 έδρες (σύμφωνα με το exit poll) για την πλειοψηφία. Οι Βρετανοί, όπως φάνηκε απέρριψαν όχι μόνο την πολιτική σκληρή λιτότητας αλλά και το σκληρό Brexit και τα πράγματα στη Βρετανία τίθενται σε νέα βάση από αύριο. 
Την ίδια ώρα οι ακροδεξιοί ευρωσκεπτικιστές του Ukip καταποντίζονται αφού δεν εξασφαλίζουν ούτε μία έδρα!
07:41 Ρεκόρ: 192 οι γυναίκες βουλευτές μέχρι στιγμής στο βρετανικό κοινοβούλιο
Μέχρι στιγμής εκλέγονται 192 γυναίκες βουλευτές. Πρόκειται για ρεκόρ όπως αναφέρει το Press Association. Στο τελευταίο κοινοβούλιο οι γυναίκες βουλευτές ήταν 191, εκπροσωπεύοντας το 29,4% των βουλευτών. Το 2010 οι γυναίκες βουλευτές στο βρετανικό κοινοβούλιο ήταν 143.
07:30 Εχοντας βγει οι 615 από τις 650 έδρες η Τερέζα Μέι  βγάζει 295 βουλευτές (-14 σε σχέση με τις εκλογές του 2015), ενώ ο Τζέρεμι Κόρμπιν, οι Εργατικοί δηλαδή 251 βουλευτές (+31 σε σχέση με τις εκλογές του 2015). 
07:29 Βουλευτής των Συντηρητικών ζητά την παραίτηση της Μέι
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να σκεφτεί τη θέση της έπειτα από μια «φριχτή» προεκλογική εκστρατεία δήλωσε η Άνα Σόμπρι, βουλευτής των Συντηρητικών. «Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια καταπληκτική και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, όμως τώρα πρέπει προφανώς να σκεφτεί τη θέση της», δήλωσε η Σόμπρι στο BBC.
«Η Τερέζα άφησε το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως κάνει πάντα, και το γνωρίζω ότι θα το κάνει και για τη διαχείριση αυτής της εκστρατείας», τόνισε.
07:28 Η Μέι ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν στην προεκλογική εκστρατεία
Σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του BBC η Τερέζα Μέι απευθύνθηκε σε όσους εργάστηκαν δίπλα της στο αρχηγείο της προεκλογικής εκστρατείας των Συντηρητικών και τους ευχαρίστησε για τη δουλειά τους. Παρών ήταν και ο σύζυγός της Φίλιπ.
07:26 Στέρτζον: Απογοητευτικό το αποτέλεσμα για τη Μέι
Η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον χαρακτήρισε απογοητευτικά τα αποτελέσματα του κόμματος της στις βουλευτικές εκλογές, ενώ για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα, καθώς έχουμε χάσει μερικούς πολύ καλούς βουλευτές», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.
«Πρόκειται για μια καταστροφή για την Τερέζα Μέι, που προκήρυξε πρόωρες εκλογές πιστεύοντας αλαζονικά ότι θα συντρίψει την αντιπολίτευση, θα τους σαρώσει όλους και θα διασφαλίσει μια συντριπτική πλειοψηφία. Η θέση της είναι πάρα πολύ δύσκολη», πρόσθεσε.
Η Στέρτζον σημείωσε ότι θα επανεξετάσει το αίτημά της για ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτησία της Σκοτίας, μετά την σημαντική απώλεια εδρών για το κόμμα της από τους Συντηρητικούς, τους Εργατικούς, αλλά και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.
«Υπάρχει σίγουρα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και την ανεξαρτησία, τα οποία σίγουρα θα επηρεάσουν τα σημερινά αποτελέσματα, το SNP πρέπει να σκεφτεί πολλά», επεσήμανε.
07:25 Έχασε την έδρα του ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας
Ο Άλεξ Σάλμοντ πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), που επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής, έχασε την έδρα του στο βρετανικό κοινοβούλιο, γεγονός που συμβολίζει την ήττα που φαίνεται να έχει υποστεί το κόμμα.
Όπως ο Σάλμοντ, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, έτσι και ο δεύτερος τη τάξει του κόμματος, ο Άνγκους Ρόμπερτσον, έχασε την έδρα του, ενώ το SNP φαίνεται να κερδίζει 20 έδρες λιγότερες, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αν και παραμένει πρώτο κόμμα στη Σκωτία.
07:00 Νέα πρόβλεψη του Sky News: Συντηρητκοί 315-321 έδρες, Εργατικοί 260-266 έδρες. Αν και οι Τόρηδες αναδεικνύονται πρώτη δύναμη, δεν εξασφαλίζουν τις 326 έδρες που απαιτούνται για την αυτοδυναμία.
06:50 Νέα πρόβλεψη του BBC
Με καταμετρημένες πάνω από 550 έδρες το BBC ανανέωσε την πρόβλεψή του για την κατανομή των εδρών:
Συντηρητικοί 316 (-15)
Εργατικοί 265 (+33)
Σκωτσέζικο Εθνικιστικό Κόμμα (SNP) 34 (-22)
Φιλελεύθεροι 13 (+5)
Το ουαλικό κόμμα PLAID CYMRU 3
Πράσινοι 1
UKIP 0
Λοιπά κόμματα 18
06:45 Μπροστά με διαφορά οι Συντηρητικοί
Στις 570 έδρες από τις 650 της Βουλής, οι Συντηρητικοί είναι μπροστά με 268 έδρες και οι Εργατικοί  ακολουθούν με 238.
06:43 Το BBC προβλέπει: Συντηρητικοί 43%, Εργατικοί, 40%, Φιλελεύθεροι 8%, Εθνικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (Ukip) 2%, Πράσινοι 2%
06:35 Σταθερά μπροστά το κόμμα της Μέι
Στις 559 έδρες (από τις 650) η καταμέτρηση είναι: 259 Συντηρητικοί-236 Εργατικοί.
06:25 Μπροστά οι Συντηρητικοί
Στις 544 έδρες από τις 650 της Βουλής, οι Συντηρητικοί είναι μπροστά με 250 έδρες, έναντι 230 έδρες των Εργατικών. 
06:22 Νέα εκτίμηση του Sky News: Οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, αναμένεται να κερδίσουν 315-325 έδρες. 
Το ΒΒC αναφέρει αντίστοιχα 318 έδρες οι Συντηρητικοί και 267 οι Εργατικοί, το Σκοτσέζικο κόμμα 32 και οι Φιλελεύθεροι 11. 
06:11 Το Κόμμα των Ενωτικών στη Β.Ιρλανδία θα καθορίσει την θέση του μετά το τελικό αποτέλεσμα
Η ηγέτης του Κόμματος των Ενωτικών (DUP) Αρλίν Φόστερ, δήλωσε ότι το κόμμα της θα καθορίσει την θέση του, αφού γίνει γνωστό το συνολικό αποτέλεσμα των γενικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Βρετανία.
Παράλληλα, δήλωσε ότι κανένας δεν επιθυμεί να δει μία δύσκολη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) αλλά μία συμφωνία αποχώρησης, η οποία θα μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά.
Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Βόρεια Ιρλανδία,, αλλά και το πλαίσιο σχέσεων με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ τόνισε ότι το κόμμα της έλεγε πάντα ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συνεργαστεί με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.
06:10 Ισοπαλία
Στις 503 από τις 650 έδρες έχουμε... ισοπαλία. Εργατικοί και Συντηρητικοί παίρνουν από 220 έδρες, 31 έδρες έχει το σκοτσέζικο εθνικιστικό κόμμα.
06:06 Η ομιλία της Μέι
Η Τερέζα Μέι έδειχνε καταπτοημένη στην ομιλία για τη νίκη στην εκλογική της περιφέρεια, μια ομιλία σύντομη που έδωσε όμως το πρώτο δείγμα για το πώς σκοπεύει να αντιδράσει στο αποτέλεσμα των εκλογών.
«Αυτή την ώρα, περισσότερο απ’ ο,τιδήποτε άλλο η χώρα χρειάζεται μια περίοδο σταθερότητας. Κι αν όπως έχουν δείξει οι ενδείξεις κι αποδειχθούν σωστές το Συντηρητικό Κόμμα έχει κερδίσει τις περισσότερες έδρες και πιθανώς τις περισσότερες ψήφους τότε θα είμαστε υποχρεωμένο να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια περίοδο σταθερότητας κι αυτό ακριβώς θα πράξουμε.
Όταν κάναμε αυτή την εκστρατεία σκεφθήκαμε ποια είναι τα ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας για τον βρετανικό λαό: να κάνουμε μια σωστή συμφωνία για το Brexit, να διασφαλίσουμε ότι γνωρίζουμε και να δείξουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της χώρας κάνοντας ό,τι είναι προς το εθνικό συμφέρον. Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω ως μέλος της βουλής και η αποφασιστικότητά μου να το κάνω είναι σήμερα το πρωί η ίδια όπως ήταν πάντοτε.
Κοιτάζοντας μπροστά και περιμένοντας τα τελικά αποτελέσματα γνωρίζω ότι η χώρα χρειάζεται μια περίοδο σταθερότητας. Κι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα το Συντηρητικό κόμμα θα διασφαλίσει ότι θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας ως προς τη διασφάλιση της σταθερότητας ώστε να μπορέσουμε, ως μία χώρα, να προχωρήσουμε μπροστά μαζί», είπε η επικεφαλής των Συντηρητικών.
Βρετανικά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι η Μέι έδειξε να παραδέχεται ότι υπάρχει η πιθανότητα οι Εργατικοί να πάρουν περισσότερες ψήφους απ’ τους Τόρηδες. «Μιλώντας για μια περίοδο σταθερότητας και υπογραμμίζοντας ότι οι Συντηρητικοί κέρδισαν τις περισσότερες έδρες επιβεβαίωσε το δικαίωμα του κόμματός της να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας», σχολιάζει ο Guardian. Κι επισημαίνει ότι έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η Μι στάθηκε στο τι θα κάνει το Συντηρητικό κόμμα παρά η ίδια προσωπικά, όπως και το ότι μίλησε στην αρχή της ομιλίας της για τη δουλειά που θα συνεχίσει να κάνει για τη βελτίωση της περιφέρειάς της. «Είναι πιθανόν να μην έχει λάβει τις τελικές της αποφάσεις, αλλά ακούστηκε σαν κάποιον που προετοιμάζεται ψυχικά να παραχωρήσει τη θέση του στον διάδοχό του», λέει η βρετανική εφημερίδα.
06:00 Πλησιάζουν οι συντηρητικοί
Στις 465 έδρες από τις 650 της βρετανικής Βουλής, οι εργατικοί είναι οριακά μπροστά με 206-202. 27 έχει το σκοτσέζικο εθνικιστικό κόμμα.
05:45 Μπροστά με 10 έδρες διαφορά οι εργατικοί
Στις 427 από τις 650 θέσεις της Βουλής, οι εργατικοί είναι μπροστά με 191 και ακολουθούν με 181 οι συντηρητικοί.
05:37 Τερέζα Μέι: Οι Συντηρητικοί θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα
Μιλώντας στην εκλογική της περιφέρεια στο Μέιντενχεντ, όπου επανεξελέγη άνετα, η Τερέζα Μέι ευχαρίστησε όσους την υποστήριξαν. Τα αποτελέσματα εξακολουθούν να καταφθάνουν απ’ όλη τη χώρα, είπε, επισημαίνοντας ότι η Βρετανία χρειάζεται μια περίοδο σταθερότητας. Αν το το Συντηρητικό κόμμα κέρδισε τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους τότε θα είναι υποχρεωμένο να διασφαλίσει τη σταθερότητα, υποστήριξε η Μέι και τόνισε ότι οι προτεραιότητές της είναι να πετύχει μια σωστή συμφωνία για το Brexit και να κάνει το καλύτερο για τη χώρα με την ίδια αποφασιστικότητα.
05:31 Στις 402 από τις 650 περιφέρειες οι Εργατικοί λαμβάνουν 186  έδρες και οι Συντηρητικοί 167.
Ο5:18 Ο Κόρμπιν κάλεσε τη Μέι να παραιτηθεί
Στην ομιλία του στην εκλογική του περιφέρεια, το Ίνσλινγκτον Νορθ, ο ηγέτης των Εργατικών είπε ότι η Τερέζα Μέι προκήρυξε πρόωρες εκλογές για να επιβεβαιώσει την εξουσία της, αλλά η πολιτική έχει αλλάξει. Ο κόσμος κουράστηκε, είπε. Δήλωσε ικανοποιημένος απ’ την προεκλογική εκστρατεία που έκανε και το μανιφέστο των Εργατικών. «Ο κόσμος στρέφει την πλάτη στη λιτότητα», επεσήμανε. Και κάλεσε την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί.
«Η πρωθυπουργός προκήρυξε τις εκλογές επειδή ήθελε τη λαϊκή εντολή. Η εντολή που έλαβε είναι ότι έχασε έδρες των Συντηρητικών, έχασε ψήφους, έχασε υποστήριξη κι έχασε την εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι είναι αρκετά για να φύγει», δήλωσε. «Οι εκλογές αυτές προκηρύχθηκαν για να κερδίσει μεγαλύτερη πλειοψηφία η πρωθυπουργός και να επιβεβαιώσει την εξουσία της. Η προεκλογική εκστρατρεία συνεχίστηκε τις περασμένες έξι εβδομάδες -ταξίδεψα σ’ ολόκληρη τη χώρα. Μίλησα σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις σ’ ολόκληρη τη χώρα. Και ξέρετε κάτι; Η πολιτική άλλαξε. Δεν θα επιστρέψει εκεί που ήταν. Αυτό που συνέβη ήταν ότι ο κόσμος είπε ότι κουράστηκε απ’ την πολιτική λιτότητας, κουράστηκε απ’ τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, την υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών Υγείας, των σχολείων, της εκπαίδευσης και από το να μην δίνονται στους νέους ανθρώπους οι ευκαιρίες που δικαιούνται στην κοινωνία μας. Είμαι πολύ περήφανος απ’ την εκστρατεία που έκανε το κόμμα μου, το μανιφέστο μας για τους πολλούς και όχι τους λίγους. Κι είμαι πολύ περήφανος για τα αποτελέσματα που έρχονται απ’ ολη τη χώρα απόψε, για τους αώνθρπους που ψήφισαν υπέρ της ελπίδας για το μέλλον και έστρεψαν τις πλάτες τους στη λιτότητα.»
05:14 Εργατικοί 138 έδρες, Συντηρητικοί 123 έδρες
05:10 Ο Τζέρεμι Κόρμπιν θριάμβευσε στο Ίσλινγκτον Νορθ
Ο ηγέτης των Εργατικών σάρωσε, όπως άλλωστε αναμενόταν, στην περιφέρειά του, το Ίσλινγκτον Νορθ με 40.086 ψήφους, μακράν του δεύτερου και καταϊδρωμένου υποψηφίου των Συντηρητικών, Τόμπι Κλαρκ, ο οποίος απέσπασε 6.871 ψήφους
05:06 Εκτός βουλής ο πρώην ηγέτης των Φιλελευθέρων
Ο Νικ Κλεγκ δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στην περιφέρειά του, το Σέφιλντ Χαλάμ καθώς συγκέντρωσε 19.756 ψήφους έναντι 21.881 του υποψηφίου των Εργατικών
04:56 Ο Μπόρις Τζόνσον επανεξελέγη
Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον επανεξελέγη στην περιφέρειά του. Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε, αλλά είναι σαφές ότι θα πρέπει να ακούσουμε τις ανησυχίες του λαού.
04:53 Εργατικοί 102 έδρες - Συντηρητικοί 87 έδρες
04:51: Πρόβλεψη Sky News: Οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι θα πάρουν από 308-328 έδρες
04:47 Οι Εργατικοί τα πάνε καλύτερα σε περιφέρειες που είχαν ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ
Κατά μέσο όρο οι Εργατικοί κερδίζουν 8% σε έδρες στις περιφέρειες όπου το ΝΑΙ στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ κέρδισε πάνω από 55%. Αντίθετα οι Τόρηδες κερδίζουν 1% εκεί όπου η ψήφος υπέρ του Brexit ξεπέρασε το 60%, επωφελούμενοι από την κατάρρευση του εθνικιστικού κόμματος Ukip.
04:42 Νάιτζελ Φάρατζ: Μπορεί να κοιτάζουμε την κάνη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος...
04:31 Νέα πρόβλεψη BBC: 322 έδρες θα πάρει η Μέι
Μία νέα εκτίμηση των αναλυτών του BBC, αναφέρει ότι τελικά η Τερέζα Μέι και οι Συντηρητικοί θα πάρουν 322 έδρες (4 έδρες μακριά από την αυτοδυναμία), ενώ οι Εργατικοί του Κόρμπιν 261. Δηλαδή, η Μέι θα έχει 8 έδρες παραπάνω από τις 314 που έδωσε το exit poll.
04:30 Εργατικοί 67 έδρες (+6), Συντηρητικοί 55(-1)
04:27 Ο Μπόρις Τζόνσον έφθασε χαμογελαστός στην περιφέρειά του
Ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, φαβορί για να γίνει ο επόμενος ηγέτης των Εργατικών έφθασε στην περιφέρειά του, το Uxbridge και South Ruislip.
Οι ομιλίες δεν διακρίνονται πάντα για την ακρίβειά του, αλλά η έκφρασή του λέει πολλά. Πριν από δύο χρόνια όταν ο κόσμος περίμενε ότι ο Ντέηβιντ Κάμερον θα έχανε έδρες και θα ξεκινούσε ενδεχομέως μια κούρσα διαδοχής στους Τόρηδες με τον Τζόνσον πιθανό αντικαταστάτη του, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου έδειχνε μάλλον συνοφρυωμένος κατά την άφιξή του στην περιφέρειά του. Αλλά αυτή τη φορά η έκφρασή του άλλα έλεγε... Έστω κι αν δεν έκανε σχόλια για το πώς εξελίσσεται η εκλογική νύχτα.
04:17 Τζέρεμι Κόρμπιν: «...η θετική μας εκστρατεία άλλαξε την πολιτική προς το καλύτερο»
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι η «θετική» του προεκογική εκστρατεία «άλλαξε την πολιτική προς το καλύτερο», την ώρα που οι προβλέψεις φέρνουν τους Εργατικούς να έχουν αυξήσει τον αριθμό των βουλευτών τους.
«Οποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, η θετική μας εκστρατεία άλλαξε την πολιτική προς το καλύτερο», έγραψε στο Twitter ο Κόρμπιν.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Εργατικό Κόμμα ενισχύει κατά 37 τον αριθμό των εδρών του.
04:13 Εκτός βουλής η υπουργός των Τόρηδων, Τζέιν Έλισον
Η υπουργός της κυβέρνησης Μέι, Τζέιν Έλισον έχασε την έδρα της στο Μπάτερσι, μια περιφέρεια όπου η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Την έδρα κέρδισε η Μάρσα ντε Κόρντοβα των Εργατικών.
04:11 Μιλά για επιστροφή ο Φάρατζ
Σε περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν τότε το Brexit τίθεται υπό αμφισβήτηση. 
«Εάν συμβεί αυτό δεν θα έχω καμία άλλη επιλογή από το να επιστρέψω στην πολιτική» είπε ο πρώην επικεφαλής του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ.
04:03 Τομ Γουάτσον, υπαρχηγός των Εργατικών: «Ο Μπόρις Τζόνσον θα ακονίζει τώρα τα μαχαίρια του»
Ο υπαρχηγός των Εργατικών Τομ Γουάτσον, που επανεξελέγη βουλευτής, λέει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ κακό για την Τερέζα Μέι. Υπενθυμίζει ότι η Μι είχε πει ότι αν χάσει έξι έδρες τότε ο Κόρμπιν θα γίνει πρωθυπουργός. «Θα την πιέσουμε να τηρήσει το λόγο της», είπε προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον θα ακονίζει τώρα μαχαίρια του θέτοντας θέμα ηγεσίας στους Συντηρητικούς.
03:55 Οπαδοί του Κόρμπιν πανηγυρίζουν
03:51 28-18 οι Εργατικοί
03:50 Και κέλτικα!
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων στο Ρέξαμ της Ουαλίας στα αγγλικά και στην κέλτικη διάλεκτο 
03:46 Μπροστά σταθερά οι Εργατικοί
24-13 μπροστά οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών, ενώ δύο έδρες έχει πάρει το σκοτσέζικο εθνικιστικό κόμμα και μία το κόμμα από την Ιρλανδία.
03:44 Το γραφείο στοιχημάτων Betfair ποντάρει στον Κόρμπιν
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters το γραφείο στοιχημάτων Betfair θεωρεί τον Τζέρεμι Κόρμπιν φαβορί για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας.
03:32 Κόρμπιν: «Αλλάξαμε το πρόσωπο της πολιτικής στη Βρετανία»
Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι άλλαξε το πρόσωπο της πολιτικής στη Βρετανία.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τους οπαδούς μας που εργάστηκε τόσο σκληρά σ’ αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, από τις επισκέψεις πόρτα-πόρτα μέχρι τα social media και όλους όσους ψήφισαν ένα μανιφέστο που προσφέρει πραγματική αλλαγή στη χώρα μας. Όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα αλλάξαμε ήδη το πρόσωπο της πολιτικής στη Βρετανία», αναφέρει.
03:31 Στο +13 οι Εργατικοί
Οι Εργατικοί μέχρι στιγμής έχουν 21 έδρες, 8 οι Συντηρητικοί
03:21 Οι Εργατικοί κερδίζουν με 15-8
Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα
03:15 11-5 ο Κόρμπιν
03:10 Οι έδρες τώρα

15 έδρες έχουν «ξεκαθαρίσει» μέχρι στιγμής με τους Εργατικούς να κερδίζουν 10 έδρες και τα ποσοστά τους να είναι αυξημένα κατά 9,2%.
Στον αντίποδα οι Τόρηδες της Μέι με 5 έδρες και 7,6% άνοδο στα ποσοστά των ψήφων.

Το ακροδεξιό Ukip καταγράφει πτώση της τάξης του 13.5%. Πτώση και για τους Πράσινους με 2.1% αλλά και για τους Φιλελεύθερους με μόλις 1%.
03:05 Στους Τόρηδες το Νότιο Μπασίλιον και Ανατολικό Θορόκ
Νότιο Μπασίλιον και Ανατολικό Θορόκ

Συντηρητικοί: 57.0% (+13.6)
Εργατικοί: 32.5% (+7.3)
UKIP: 6.8% (-19.8)
Φιλελεύθεροι: 1.6% (-1.4)
Πράσινοι:  1.4% (+1.4)

03:00 Οι Εργατικοί υπερισχύουν στο Νότιο Σιλντς
Νότιο Σιλντς

Συντηρητικοί: 25.9% (+9.3)
Εργατικοί: 61.5% (+10.2)
UKIP: 7.4% (-14.6)
Φιλελεύθεροι: 1.7% (-0.1)
Πράσινοι:  3.5% (-0.9)


02:55 Ο Κόρμπιν κερδίζει το Ντάρλινγκτον
Ντάρλινγκτον


Συντηρητικοί: 43.3% (+8.1)
Εργατικοί: 50.6% (+7.7)
UKIP: 2.6% (-10.5)
Φιλελεύθεροι: 2.3% (-2.5)
Πράσινοι: 1.2% (-2.3)

02:50 Αποτελέσματα περιφερειών
Γουόρκινγκτον

Συντηρητικοί: 41.7% (+11.6)
Εργατικοί: 51.1% (+8.8)
UKIP: 3.7% (-15.9)
Φιλελεύθεροι: 2.7% (-1.7)
Ανεξάρτηροι: 0.7% (+0.2)

Μίντλσμπρο

Συντηρητικοί:  26.7% (+10.3)
Εργατικοί: 65.7% (+8.9)
UKIP: 4.1% (-14.6)
Ανεξάρτητοι : 1.8% (+1.8)
Φιλελεύθεροι: 1.0% (-2.7)
Πράσινοι: 0.7% (-3.6)

Μπάσιλντον & Μπίλρίκεϊ

Συντηρητικοί: 61.0% (+8.3)
Εργατικοί: 31.1% (+7.5)
UKIP: 4.5% (-15.4)
Φιλελεύθεροι: 3.4% (-0.4)

02:42 Independent: Αν είναι σωστό το exti poll τότε οι εκλογές ίσως να σταμάτησαν το Brexit...
Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι αν επιβεβαιθωεί το exit poll -σοκ τότε θα έχει πληγεί σοβαρά η αξιοπιστία της Τερέζα Μέι, ενώ μένει μετέωρο ένα μεγάλο ερωτηματικό για το Brexit καθώς η πρωθυπουργός δικαιολόγησε την απόφασή της να ζητήσει πρόωρες εκλογές για να λάβει ισχυρή πλειοψηφία, με την οποία το κόμμα της θα μπορούσε να πάει με αυτοπεποίθηση στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί και να περάσει τα αναγκαία νομοσχέδια.
02:40 Κρατούν το Κέτερινγκ οι Τόρηδες

Κέτερινγκ
Συντηρητικοί: 57,9% 
Εργατικοί: 36.5% 

02:36 Υπερισχύει στο Μπρόξμπερν η Μέι
Μπρόξμπερν

Συντηρητικοί: 29,5%
Εργατικοί: 13,7%
Φιλελεύθεροι:  2,4%

02:30 Οι υπουργοί της Μέι, που φαίνεται πως χάνουν τις έδρες τους
Τζέιν Έλλισον (γ. γ Υπουργείου οικονομικών)  και Άμπερ Ρουντ (Υπουργός Εσωτερικών) φαίνεται ότι είναι οι πρώτοι από τους Υπουργούς των Συντηρητικών που χάνουν την έδρα τους.
02:28 Tα μέχρι τώρα αποτελέσματα
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα οι Εργατικοί λαμβάνουν 6 έδρες επί συνόλου 650 και οι Συντηρητικοί 2.
02:17 Ελπίδες για καλύτερο αποτέλεσμα της Μέι
Σύμφωνα με το Euronews αναλυτές τονίζουν ότι ίσως τα τελικά αποτελέσματα να μην είναι τόσο απογοητευτικά για την Τερέζα Μέι. 
02:11: Συντριπτική ήττα της Μέι
Ουάσινγκτον & Σάντερλαντ Γουέστ

Συντηρητικοί: 28.8% (+10.0)
Εργατικοί: 60.7% (+5.8)
Φιλελεύθεροι Δημοκράτες: 2.4% (-0.3)
UKIP:  6.8% (-12.8)

02:10 Το Σιν Φέιν δεν θα καταλάβει τις έδρες του στο βρετανικό κοινοβούλιο
Ο πρόεδρος του Σιν Φέιν της Βόρειας Ιρλανδίας Τζέρι Ανταμς δήλωσε ότι το κόμμα δεν θα καταλάβει τις έδρες του στο βρετανικό κοινοβούλιο, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των εδρών που απαιτούνται για την εξασφάλιση απόλυτης πλειοψηφίας.
Εάν το Σιν Φέιν διατηρήσει τις 4 έδρες που είχε κερδίσει το 2015, τότε το πρώτο κόμμα θα χρειάζεται 324 αντί των 326 εδρών για να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής των Κοινοτήτων.
«Εάν είμαστε αρκετά τυχεροί και ευνοημένοι ώστε οι υποψήφιοί μας να εκλεγούν βουλευτές, αυτό θα γίνει επί της βάσης ότι δεν θα καταλάβουμε τις έδρες μας στο Ουέστμινστερ. Δεν υπάρχει κίνδυνος εκ μέρους μας να καταλάβουμε τις έδρες μας στο κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τζέρι Ανταμς.
02:07: Πήρε και το Σουίντον η Μέι
Σουίντον
 • Συντηρητικοί: 54%
 • Εργατικοί: 38%
02:05 Πρώτη νίκη της Μέι
Βόρειο Σουίντον
 • Συντηρητικοί: 53,6%
 • Εργατικοί: 53,6%
 • Φιλελεύθεροι Δημοκράτες: 3,6%
 • UKIP: 2,8%
01: 59 Ηγέτης ακροδεξιών (Ukip): Η Μέι έβαλε σε κίνδυνο το Βrexit
Ο ηγέτης του πολιτικού κόμματος, Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (Ukip) έσπευσε να χαρακτηρίσει την Τερέζα Μέι «αλαζόνα» και να την κατηγορήσει ότι με την επιλογή της να διεξάγει εκλογές έθεσε σε κίνδυνο το Brexit.
01:40 Κερδίζουν τη Σκωτία οι Συντηρητικοί
Την ώρα που τα exit polls έχουν καταποντίσει τις ελπίδες των Τόρις για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, η Τερέσα Μέι φαίνεται πως κερδίζει στη Σκωτία, εξανεμίζοντας την πιθανότητα για δεύτερο δημοψήφισμα.
01:38: Με πίτσες περνούν τη νύχτα οι Εργατικοί
Μακρά αναμένεται η νύχτα στο στρατόπεδο των Εργατικών, οι οποίοι έχουν «εξοπλιστεί» με πίτσες και αναψυκτικά.
01:30 Πρόθυμο να στηρίξει τους Τόρηδες το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας
Ο Τζέφρι Ντόναλντσον, βουλευτής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε ότι η προοπτική απυσίας αυτοδυναμίας (hung parliament) αποτελεί «τέλειο πεδίο» για το κόμμα, το οποίο θα διαπραγματευθεί με τους Συντηρητικούς , εάν δεν εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία, αφού έχουν πολλά κοινά σημεία.
01:20 «Όχι» των Φιλελευθέρων σε κυβερνητικό συνασπισμό
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες επανέλαβαν τη θέση τους μετά το exit poll με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου: «Δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα και για να το ξεκαθαρίσουμε: Όχι συνασπισμός. Όχι συμφωνίες»
01:10: 59,6% στο Σάδερλαντ οι Εργατικοί
Στο Χιούτον-Σάδερλαντ οι Εργατικοί προηγούνται με 59,6. Με 29,6 οι Συντηρητικοί, 5,7% το UKIP και 2,2% οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες.
01:08: Τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου
Με επικριτικά πρωτοσέλιδα για την Μέι, υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ του Ηνωμένου Βεσιλείου το αποτελέσματα του exit poll. 
01:06 Κανένα σχόλιο από τους Συντηρητικούς
Από τα κεντρικά των Συντηρητικών αρνήθηκαν ευγενικά να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις πρώτες εκτιμήσεις, λέει ο Κρις Μέισον του BBC
01:04: Το Νιουκάστλ στους Εργατικούς
Οι Εργατικοί πήραν το Νιούκαστλ με 64,9%. Ακολουθούν με 24,6 οι Συντηρητικοί, με 4,9% οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το UKIP με 4%. Το Νιούκαστλ μετέδωσε τα πρώτα αποτελέσματα της Επικράτειας, κερδίζοντας στην άτυπη «κόντρα», την περιφέρεια Χάουτον-Σάδερλαντ που ακολούθησε με μερικά λεπτά διαφορά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
01:05  Και σενάρια νέων εκλογών
Τα ερωτήματα που εγείρονται εάν επαληθευτεί η πρόβλεψη του exit poll μεταφέρει ο πολιτικός αναλυτής του BBC, Ross Hawkins:
 1. H ηγεσία των Συντηρητικών;
 2. Είναι πιθανή μια συνεργασία της Αριστεράς;
 3. Νέες εκλογές;
 4. Πώς θα γίνει η διαπραγμάτευση για το Brexit;
00:52 Οι Πράσινοι θα στηρίξουν κυβέρνηση υπό τους Εργατικούς
Η συμπρόεδρος των Πρασίνων Καρολάιν Λούκας χαρακτήρισε «αξιοσημείωτο» το exit poll και είπε ότι το κόμμα της, που αναμένεται να εξασφαλίσει μία έδρα, θα στηρίξει μια κυβέρνηση των Εργατικών σε ανεπίσημη βάση.
«Το exit poll είναι αξιοσημείωτο. Αν αποδειχθεί αληθινό φαίνεται ότι οι Συντηρητικοί θα πληρώσουν το τίμημα για το εκλογικό τους στοίχημα.
«Οποιοσδήποτε βουλευτής των Πρασίνων εκλεγεί απόψε θα κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τους Τόρηδες μακριά απ’ την Ντάουνινγκ Στριτ και θα στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τους Εργατικούς κατά περίπτωση.»
Επίσης χαιρέτισε την ιδέα της λεγόμενης προοδευτικής συμμαχίας.
01:04: Το Νιουκάστλ στους Εργατικούς
Στους Εργατικούς με 64,9% το Νιουκαστλ. Ακολουθούν με 24,6 οι Συντηρητικοί, 4,9% οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί και 4% το UKIP. Ανοδος για τους Εργατικούς της τάξης του 9,9%.
Το Νιουκάστλ κατάφερε να κερδίσει το «στοίχημα» και να ανακοινώσει πρώτο το αποτέλεσμα από το Σάδερλαντ.
00:42 Οι συνέπειες για το Brexit
Ο Ντιν Τάρνερ, οικονομολόγος του UBS Wealth Management είπε ότι αν και είναι νωρίς και το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει, φαίνεται ότι η προσήλωση της Τερέζα Μέι στο Κόμμα των Συντηρητικών έχει αποδυναμωθεί, γεγονός που δεν αποτελεί καλό σημείο για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με το Brexit.
00:38  H Έμιλυ Θορνπέρρι ζήτησε από την Τερέσα Μέι να αποχωρήσει
H Έμιλυ Θορνπέρρι, σκιώδης υπουργός των Εξωτερικών στους Εργατικούς ζήτησε από την Τερέσα Μέι να αποχωρήσει. Είπε στο Sky News: Θεωρώ ότι η Τερέσα Μέι πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τη θέση της. Νομίζω ότι πρέπει να φύγει. Νομίζω ότι είμαστε στο χείλος ενός σπουδαίου αποτελέσματος. Η στέρηση του πρωθυπουργού ... ήθελε να κάνει ό, τι ήθελε και είπαμε όχι, το εννοούσαμε, δημιουργήσαμε ένα τεράστιο μανιφέστο, αν κάποιος είναι ισχυρός και σταθερός αυτός είναι ο Τζέρεμι Κόρμπιν.
00:37: Κατρακυλά η στερλίνα
Πτώση σημείωσε η στερλίνα με την ανακοίνωση του exit poll των βρετανικών εκλογών, που δείχνει πως δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Το βρετανικό νόμισμα έκανε "βουτιά" της τάξεως του 1,7% στα 1,2755 δολάρια. 
Τα βρετανικά Μέσα σχολιάζουν πως η «λίρα πέφτει ταχύτερα απ’ όσο μπορούν να δαχτυλογραφήσουν».
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις αρχές Οκτωβρίου.
Ο Τζέρεμι Κουκ, επικεφαλής οικονομολόγος του World First, μιλώντας στον Guardian, ανέφερε πως «θα είναι μακριά νύχτα. Ούτε ένα αποτέλεσμα δεν έχει έρθει από την καταμέτρηση, αλλά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη πολιτικού γεγονότος που υποσκάπτει τη στερλίνα. Τα νομίσματα προτιμούν κυβερνήσεις με ισχυρή εντολή - και δεν τους αρέσουν οι καθυστερήσεις στο Brexit», αναφέρει αναλυτής.
00:35 Πολιτικοί συνιστούν υπομονή μέχρι τα πρώτα αποτελέσματα
Ο Συντηρητικός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να δίνεται πολύ μεγάλη βάση στο exit poll «προτού έχουμε έστω κι ένα πραγματικό αποτέλεσμα»
Ο Τζον Μακ Ντόνελ των Εργατικών συμφωνεί ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά αν αποδειχθεί ακριβές το exit poll τότε «θα αλλάξει τη φύση της πολιτικής» στη Βρετανία.
00:30 Φιλελεύθεροι: πολύ δύσκολη η συμμετοχή μας σε κυβέρνηση
Ο Μένζις Κάμπελ, εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων που συγκεντρώνουν σύμφωνα με το exit poll 14 έδρες, δήλωσε ότι θεωρεί πολύ δύσκολη την συμμετοχή του κόμματος σε κυβερνητικό συνασπισμό.
00:27 Guardian: Γρίφος το αποτέλεσμα
To exit poll δίνει 314 έδρες στους Τόρηδες, ακριβώς όσες συγκεντρώνουν οι Εργατικοί (266), το Σκωτσέζικο εθνικιστικό κόμμα (34) και οι Φιλελευθέροι (14).
Μια κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών θα εξαρτάται πιθανώς απ’ τις ψήφους των 10 βουλευτών απ’ τη Βόρεια Ιρλανδία.
Αλλά μια κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τους Εργατικούς («συνασπισμό του χάους» τον είχε αποκαλέσει προεκλογικά η Τερέζα Μέι) θα εξαρτάται απ’ το ουαλικό Plaid Cymru (3), τον έναν Πράσινο βουλευτή και το SDLP.
00:25 Οι έδρες πριν και τώρα με το exit poll
Διάγραμμα με τις έδρες που εξασφαλίζουν -σύμφωνα πάντα με τα exit polls- τα κόμματα στη Βρετανία. 
00:22 Η πρώτη απώλεια για τους Συντηρητικούς
Σύμφωνα με το BBC, από τις πρώτες απώλειες για τους Συντηρητικούς θα είναι η Άμπερ Ρουντ στο Χάστινγκς.
00:21 Τζορτζ  Όσμπορν: «καταστροφή»
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι η πρόβλεψη του exit poll , αν αποδειχθεί ακριβής, είναι «απολύτως καταστροφική για την Τερέζε Μάι και το Συντηρητικό Κόμμα».
00:09 Ο σκιώδης υπουργός των Εργατικών Τζον Μακ Ντόνελ μίλησε για θετική καμπάνια από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που υποσχέθηκε «ειλικρινή πολιτική, ευθύ λόγο». Χαρακτήρισε δε την πολιτική καμπάνια των Τόρις «δυσάρεστη».
00:00 Το exit poll
Ακριβώς τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας (22:00 ώρα Βρετανίας) έκλεισαν οι κάλπες και ανακοινώθηκε από BBC και Sky News το πρώτο exit poll της Ipsos Mori.
Σύμφωνα με αυτό το EXIT POLL και επί συνόλου 650 οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
 • Συντηρητικοί: 314
 • Εργατικοί: 266
 • Σκωτσέζικο κόμμα: 34
 • Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί: 14
 • Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (ακροδεξιό κόμμα): 0
 • Plaid Cymru (ουαλικό): 3
 • Πράσινοι: 1
Από κει και μετά και μέσα στην επόμενη ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα απ’ το Σάντερλαντ και το Χάουτον, ενώ στις 03:00 π.μ. αναμένεται το αποτέλεσμα απ’ την πρώτη περιφέρεια-κλειδί, το Νούνιτον, που ίσως δείξει προς του που κλείνει η πλάστιγγα. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν επικρατήσει οι Τόρηδες.
 • Γύρω στις 04:30 πμ ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα διαπιστώσει αν παραμένει αφοσιωμένη σ’ αυτόν η περιφέρειά του το Ίσλινγκτον Νορθ, αλλά και αν θα κρατήσουν οι Εργατικοί την κρίσιμη έδρα του Ίνις Μον στην Ουαλία.
 • Στις 05:00 θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν πολλά αποτελέσματα.
 • Ενώ στις 06:30 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα δύο κρίσιμες για τους Εργατικούς περιφέρειες, εκείνες του του Σαουθάμπτον Τεστ, και του Λοντις Νορθ Γουέστ.
AP photo
Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν την Τερέζα Μέι να οδεύει προς μιας νίκη με πλειοψηφία έως και 96 εδρών. Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Lord Ashcroft, που αναφέρει η Daily Mail, η συσπείρωση των οπαδών των Τόρηδων ενισχύθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.
Κι αν όλοι όσοι είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, το έκαναν όντως, τότε το κυβερνών κομμα θα κερδίσει 373 έδρες, εξασφαλίζοντας για τη Μέι μια πλειοψηφία 96 εδρών.
Αν η συμμετοχή κυμανθεί στα επίπεδα του 2015, τότε η πλειοψηφία της Μέι θα συρρικνωθεί στις 78 έδρες με τους Τόρηδες να καταλαμβάνουν συνολικά 364.
Κι αν όλοι όσοι είπαν ότι ψήφισαν στο δημοψήφισμα για το Brexit, πήγαν σήμερα στα εκλογικά κέντρα, τότε οι έδρες των Συντηρητικών θα πέσουν στις 351, δηλαδή μια πλειοψηφία 52 εδρών.
Την ίδια ώρα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Mori για την Evening Standart έφερνε τους Τόρηδες στο 44%, οκτώ μονάδες μπροστά απ’ τους Εργατικούς, πράγμα που σημαίνει ότι η Μέι θα εξασφαλίσει πλειοψηφία περίπου 40 εδρών.
23:57 Η πρόβλεψη του Πιρς Μόργκαν
Ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής προβλέπει άνετη επικράτηση των Συντηρητικών και πλειοψηφία 90-100 εδρών.
23:50 Τα τελευταία μηνύματα Μέι-Κόρμπιν
Με αναρτήσεις τους στα social media η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν έστειλαν τα μηνύματά τους προς τους ψηφοφόρους.
Μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους για να πάνε να ψηφίσουν
23: 45 Κούρσα για το πρώτο αποτέλεσμα από αθλητές πανεπιστημίων
Οι αθλητές από το Πανεπιστήμιο Northumbria θα κάνουν τους δρομείς στο Newcastle για να βοηθήσουν το συμβούλιο να κερδίσει το Sunderland και να ανακοινώσει το πρώτο αποτέλεσμα , σύμφωνα με την Sky News.
23:43: Πόσες δωρέες έλαβε κάθε κόμμα ενόψει των εκλογών
Οι Τόρηδες συγκέντρωσαν πάνω από 10 εκ λίρες σε δωρεές τον περασμένο μήνα, ποσό υπερδιπλάσιο εκείνου που έλαβαν οι Εργατικοί και πάνω από 200 φορές σε σχέση με τους Πράσινους.
23:30: Απειλούσε με λοστό: Σκοτώστε όλους τους Εβραίους
«Σκοτώστε όλους τους Εβραίους, τι κάνεις εσύ εδώ;», φώναξε ένας άνδρας σε ψηφοφόρο σε εκλογικό τμήμα του βόρειου Λονδίνου, προκαλώντας αναταραχή.
Ο άνδρας επέστρεψε, όπως μεταδίδει η Telegraph, κρατώντας έναν λοστό φωνάζοντας ακόμη πιο δυνατά, ενώ οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο της κοινότητας Clapton Common, προσπαθούσαν να συνεφέρουν το θύμα.
Το θύμα φοβήθηκε γιατί ζωή τους και οδηγήθηκε σε ασφαλές μέρος.
«Ηταν μια τρομακτική εμπειρία για τον άνθρωπο που δέχθηκε την επίθεση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γυναίκα στο εκλογικό τμήμα που βοήθησε το θύμα να φύγει από τον χώρο και να βρεθεί σε ένα ασφαλές μέρος», είπε ο Chaim Hochhauser.
Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα με την υποψία πως διάπραξης αδικήματος ρατσιστικής ή θρησκευτικής επίθεσης. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.
21.30: Δεν επετράπη σε φοιτητές να ψηφίσουν
Αναφορές ότι δεν επετράπη σε φοιτητές του πανεπιστημίου Keele να ψηφίσουν, παρά το γεγονός ότι είχαν το δικαίωμα. Από το πανεπιστήμιο ανακοίνωσαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα, το οποίο ενδεχομένως οφείλεται σε λάθος κατά την περίοδο των εγγραφών. Για το λόγο αυτό δεν τα ονόματα των συγκεκριμένων φοιτητών δε βρέθηκαν στις εκλογικές λίστες.
19:34: Συναγερμός στο νοσοκομείο του Chapell Allerton
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο του Chapel Allerton στο Λιντς, καθώς βρέθηκε ύποπτο πακέτο στις τουαλέτες.
Γονείς και προσωπικό του νοσοκομείου μεταφέρθηκαν άμεσα στο πάρκινγκ ενώ στο σημείο έσπευσεη αστυνομία.
Σύντομα ωστόσο, ο συναγερμός έληξε καθώς έπειτα από έλεγχο που έγινε δεν προέκυψε κάτι ύποπτο.
Ασθενείς και προσωπικό επέστρεψαν στο νοσοκομείο.
17.30: Εκκενώθηκε η πλατεία Τραφάλγκαρ λόγω ύποπτου αντικειμένου
Στην εκκένωση της πλατείας Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο προχώρησε η αστυνομία, όπως μεταδίδει η Daily Mail.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
Η μητροπολιτική αστυνομία σε δήλωσή της ανέφερε πως κλήθηκε στο σημείο λόγω «ύποπτου αντικειμένου στην Cannon Street». Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε πως είναι νωρίς να μιλήσουμε για συμβάν σχετικό με τρομοκρατία.
Την ίδια ώρα βρετανικά Μέσα αναφέρουν πως εκκενώθηκε και ο σταθμός Τσέρινγκ Κρος που βρίσκεται κοντά στην πλατεία.
Η αστυνομία προχώρησε στον έλεγχο του αντικειμένου και διαπίστωσε πως δεν υπήρχε κάτι ύποπτο.
17:31 «Ξύλο σε εκλογικό κέντρο»
Ενδεικτικό της έντασης ηταν μεταξύ άλλων και ένα βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου  με έναν κάμεραμαν και έναν φωτογράφο να «παίζουν ξύλο» στην κυριολεξία για ένα πλάνο του ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τιμ Φάρον, την ώρα που βγαίνει από το εκλογικό κέντρο.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Κάμπια, και δεν άργησε να γίνει viral με τους χρήστες του Twitter να αρπάζουν την ευκαιρία και να ανεβάζουν το βίντεο υπό το απόλυτα επιτυχημένο hashtag #fightsatpollingstations, κοινώς μάχες στα εκλογικά κέντρα.
15:49 Τα περίεργα των εκλογών
Στα περίεργα των εκλογών τα εκλογικά κέντρα, καθώς κάθε μέρος μπορεί να μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο. Και όταν λέμε κάθε μέρος, εννοούμε κάθε μέρος, καθώς σπίτια, ανεμόμυλοι ακόμη και χώροι φεστιβάλ μετατρέπονται σε χώρους όπου αποφασίζεται το πολιτικό μέλλον της Βρετανίας.
Η Telegraph έχει τα πιο περίεργα εκλογικά κέντρα και τα παρουσιάζει:
Μέσα σε σπίτι, κάτω από σκάλες
Η Τζουν και ο Γκράχαμ κάνουν το σπίτι τους εκλογικό κέντρο από το 1990. 
Οι κάτοικοι του Winwick μπορούν να ψηφίσουν σε ένα μικρό σημείο του σπιτιού κάτω από τις σκάλες.
«Ισως είναι το μικρότερο εκλογικό κέντρο γιατί είναι μόνο ένας διάδρομος κάτω από τις σκάλες, εκεί που αποθηκεύουμε τη σκούπα», λέει η Τζουν.
 SWNS.COM
Σε ανεμόμυλο
Οι άνθρωποι φθάνουν για να ψηφίσουν σε έναν ανεμόμυλο στο κέντρο του Windmill του West Blatchington στο Σάσεξ για να ψηφίσουν.
Telegraph
Σε ένα βαγόνι
Το βαγόνι βρίσκεται στον σταθμό Leeming Bar, στο North Yorks.
Σε φεστιβάλ
Ανθρωποι ψηφίζουν στο φεστιβάλ Isle of Wight. Δεν χάνουν τη γιορτή αλλά ούτε και τις εκλογές.
Σε ένα καφέ με τεράστιες κόκκινες βούλες
Το Spotted Bank View Cafe είναι σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ένα από τα πιο ασυνήθιστα κέντρα στις βρετανικές εκλογές.
Σε γυμναστήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου