Μετάφραση- translation this blog

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Ο άνθρωπος που ζει με τα λιοντάρια!


Τα λατρεύει, τα αγκαλιάζει και παίζει μαζί τους!
Μια ιδιόρρυθμη σχέση με τα λιοντάρια στη Νότια Αφρική έχει ο «γητευτής των λιονταριών», Κέβιν Ρίτσαρντσον (Kevin Richardson), ο οποίος ξεσπά για τη μετατροπή της σαβάνας σε «τσίρκο» για τους τουρίστες.
Ο Νοτιοαφρικανός «Lion Whisperer», έχει γίνει επανειλημμένα θέμα ρεπορτάζ, για την αγάπη του προς τα λιοντάρια, με τα οποία παίζει. Κάτι, όμως, που καταδικάζει όταν το κάνουν οι τουρίστες.
«Το σημερινό λιοντάρι γίνεται τρόπαιο του αύριο και οι ανυποψίαστοι τουρίστες έχουν αίμα στα χέρια τους», λέει ο Richardson που τονίζει πως η βιομηχανία των σαφάρι στην Αφρική έχει οδηγήσει σε μείωση του πληθυσμού των λιονταριών κατά περισσότερο από 40% , δηλαδή περίπου 20.000 τις τελευταίες δύο
δεκαετίες.
Ο ίδιος και άλλοι επικριτές αυτής τη πρακτικής, την περιγράφουν ως «κονσερβοποιημένο κυνήγι» και επίσης καταδικάζουν την τουριστική επέλαση που λεηλατούν τις περιφράξεις στους χώρους που ζουν τα άγρια ζώα, για να τα σκοτώσουν για να έχουν «τρόπαια» από το σαφάρι.
Σήμερα, ο 42χρονος Richardson, που είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, διαχειρίζεται μια περιοχή άγριας ζωής με 31 λιοντάρια σε περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας της Νοτίου Αφρικής, της Πρετόρια.
«Πολλά από τα λιοντάρια, τα οποία εκτράφηκαν σε αιχμαλωσία και δεν μπορούν να απελευθερωθούν στην άγρια ​​φύση, διασώθηκαν από τη μεταφορά τους σε επιχειρήσεις που επιτρέπουν στους τουρίστες να τα πυροβολούν»,λέει.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν αναπαράγει λιοντάρια και ότι τα ζώα που διατηρεί σε έκταση 1.300 στρεμμάτων, ζουν από δωρεές σφαγίων από βοοειδή και αντιλόπες.
Ο Richardson είναι εξοικιωμένος με τα λιοντάρια του, που τα φιλά και τον αγκαλιάζουν. Ωστόσο, παρατηρεί πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, καθώς είναι μεγάλα ζώα και τα παιχνίδια τους μπορεί να έχουν συνέπειες.
Τα λιοντάρια τον έχουν γδάρει και τον έχουν δαγκώσει, αλλά λέει πως πιο επιζήμια γι ‘αυτόν είναι η κριτική που έχει αντιμετωπίσει, καθώς ο δικτυακός τόπος του «Lion Whisperer», προσφέρει σουβενίρ, όπως μπλουζάκια, μπρελόκ και ημερολόγια.
Ο ίδιος λέει πως το κάνει αυτό επιδιώκοντας να προωθήσει τη διατήρηση της άγριας φύσης μέσω της «εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και χρηματοδότησης».
Τα λιοντάρια στην Αφρική γίνονται αντικείμενα κάθε μορφής εμπορίου, με πρόσφατη την πώληση σε ορισμένες ασιατικές χώρες των οστών τους, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική.
Αυτή η πλευρά του εμπορίου που έρχεται να προστεθεί στο σαφάρι, αυξάνει την πιθανότητα για μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των λαθροκυνηγών, προκείμενου να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.
Αυτή τη στιγμή, η Νότια Αφρική επιτρέπει τη νόμιμη ετήσια εξαγωγή οστών από εκατοντάδες λιοντάρια που έχουν εκτραφεί σε αιχμαλωσία στην Κίνα και στη Νοτιοανατολική Ασία.
Ο Richardson μιλά για την οικειότητα του με τα ζώα, επισημαίνοντας: «Οι σχέσεις που έχω μαζί τους είναι καθαρά για να τους δώσω μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε μια κατάσταση αιχμαλωσίας».
Και προσθέτει:«Θα τα φροντίζω όσο μπορώ».
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου