Μετάφραση- translation this blog

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Τοπία από δάκρυα!

Σαν είναι εναέριες φωτογραφίες!
Η φωτογράφος Ρόζλιν Φίσερ (Rose-Lynn Fisher), από Λος Άντζελες, τράβηξε χιλιάδες εικόνες από δάκρυα, τα οποία συλλέχθηκαν σε περίπου διακόσιες γυάλινες πλάκες και τα είδε σε ένα μικροσκόπιο.
Η αίσθηση που δίνουν είναι πως πρόκειται για αεροφωτογραφίες διαφόρων τοπίων, ακόμα και από άλλους πλανήτες.
Τα περισσότερα από αυτά τα δάκρυα είναι δικά της, ενώ υπάρχουν
και δάκρυα από ένα νεογέννητο μωρό, από τη μητέρα της και τον αδελφό της. Όλες αυτές τις εικόνες περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο με τον τίτλο The Topography of Tears.
Οι επιστήμονες ταξινομούν τα δάκρυα σε τρεις βασικούς τύπους. Βασικά δάκρυα λιπαίνουν και τρέφουν τους κερατοειδείς χιτώνες. Κάθε άνθρωπος παράγει περίπου 0,75-1,1 γραμμάρια βασικών δακρύων κάθε μέρα.
Τα αντανακλαστικά δάκρυα όταν τα μάτια μας είναι ερεθισμένα, από διάφορες ουσίες. Όπως, από  ατμούς, δακρυγόνα, ή από ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Ο τρίτος τύπος είναι τα ψυχικά δάκρυα, που προκαλούνται από την ψυχική κατάσταση που βρισκόμαστε.
Ο τίτλος του βιβλίου «η τοπογραφία των δακρύων» προέρχεται από την συνειδητοποίηση της Fisher  ότι πολλές από τις εικόνες μοιάζουν με χάρτες που καταγράφουν παράξενους και άγνωστους κόσμους.
Η «τοπογραφία» κάθε δεδομένου δείγματος καθορίζεται από το είδος των δακρύων, κυρίως ψυχικών, που έχουν ορμόνες οι οποίες δεν υπάρχουν σε άλλα δάκρυα, καθώς και από το άτομο που προέρχονται.
Επιπλέον, παραλλαγές στην τεχνική του Fisher προκαλούν παραλλαγές και στα ίδια τα δάκρυα. Ορισμένα έχουν στεγνώσει στον αέρα και άλλα είναι συμπιεσμένα στις διαφάνειες τους με κάποιο κάλυμμα.
Ένα δάκρυ μπορεί να φαίνεται διαφορετικά,  ανάλογα με τις ρυθμίσεις της κάμερας και του μικροσκοπίου. Όπως αποκάλυψε η φωτογράφος, η έμπνευση της προήλθε από το κλάμα της για την απώλεια ενός φίλου της.
Πηγή: Feature Shoot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου